Latest News

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Η σχέση του διαφημιστή Μάκη Σεριάτου με τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη


Μήπως η ουσία της είδησης γύρω από το αυτόφωρο της Ashley και τον Μάκη Σεριάτο δεν είναι αυτή που προβλήθηκε από όλα τα media; Μήπως το "ζουμί" είναι άλλο;

Διότι, όπως πληροφορείται Το ΧΩΝΙ, η διαδικασία του αυτοφώρου είχε αποτέλεσμα, στο πρωτοδικείο που ακολούθησε, να εμφανιστεί ένα πολύ ενδιαφέρον χαρτί. Η βεβαίωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εμπορίου της Κύπρου που αποκαλύπτει τον πραγματικό κάτοχο του 35% της Ashley, τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από την κυπριακή εταιρεία Diluvion Ltd η οποία μπήκε στο μετοχικό κεφάλαιο της διαφημιστικής το 2007.

Ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Βίκτωρα Ρέστη, τον γνωστό εφοπλιστή, με το μεγάλο ενδιαφέρον και την εμπλοκή στα media. Μάλιστα, συνεταίρος του Σεριάτου κ. Ρέστης είχε δύο εκπροσώπους του στη διαφημιστική εταιρεία όλο αυτό το διάστημα. Αφενός τον Κωνσταντίνο Κουτσουμπέλη, τότε οικονομικό διευθυντή του ομίλου Ρέστη, αλλά και αντιπρόεδρο της FBB και, αφετέρου, το νομικό του σύμβουλο, που από το 2011 (λίγο πριν την παραίτηση Σεριάτου) αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Τρεπεκλή.

Θα πει κανείς: Σιγά το μυστικό. Ολη η αγορά ήξερε ότι ο Ρέστης ήταν ο «κρυφός μέτοχος» της Ashley. Κι όμως, η αποκάλυψη του εγγράφου έχει τη σημασία της. Διότι, τώρα που είναι και επισήμως γνωστό, θα πρέπει ασφαλώς να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε ο μέτοχος να σηκώσει το βάρος που του αναλογεί στα χρέη της Ashley προς τους εργαζόμενους, το Δημόσιο και τους ιδιώτες.

Πέραν τούτου, θα πρέπει να γίνει και μια έρευνα, μήπως εταιρείες συμφερόντων Ρέστη έχουν οφειλές στην Ashley και είχαν οι ίδιες μερίδιο στην κατάρρευση της εταιρείας. Πρώην στελέχη της διαφημιστικής εταιρείας, πάντως, «δείχνουν» προς την κατεύθυνση του γκολφ της Γλυφάδας, το mtv, το nickelodeon, κ.ά.
toxwni.gr