Latest News

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Στο στόχαστρο των ΜΑΤ οι φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος και Τατιάνα Μπόλαρη


Φαίνεται πως ο Μάριος Λώλος και η Τατιάνα Μπόλαρη έχουν μπει πλέον για τα καλά στο στόχαστρο των ΜΑΤ καθώς στο παρελθόν έχουν δεχτεί επιθέσεις...
από αστυνομικούς. 
Mάλιστα ο Λώλος πέρυσι τον Απρίλιο είχε τραυματιστεί σοβαρά από χτύπημα γκλομπ των ΜΑΤ και είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο. Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, καταδικάζει απερίφραστα το περιστατικό, θεωρώντας ότι πρόκειται για ευθεία βολή κατά της ελεύθερης δράσης του Τύπου, τονίζοντας παράλληλα ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας εκφοβισμού των λειτουργών της ενημέρωσης με στόχο τον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης και της χειραγώγησης της ελεύθερης πληροφόρησης των πολιτών. Οι επιθέσεις αυτές από οποιαδήποτε κέντρα και αν προέρχονται επιχειρούν να φιμώσουν και να χειραγωγήσουν τον Τύπο. 
Η αντίδραση θα πρέπει να είναι άμεση, γιατί ενέργειες σαν και αυτή πλήττουν τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία. Η Συντονιστική Επιτροπή δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου δεν τρομοκρατούνται, δεν φιμώνονται και θα συνεχίσουν να ασκούν το λειτούργημά τους. 
Η δημοκρατία δεν απειλείται, όσο αντιστεκόμαστε στην ασυδοσία της εξουσίας και στους κατασταλτικούς μηχανισμούς που αυτή αυθαίρετα και βίαια προσπαθεί να επιβάλλει. Η Συντονιστική καλεί τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τις αρμόδιες αρχές να πάρουν θέση και, ως οφείλουν, να καταδικάσουν απερίφραστα το απαράδεκτο γεγονός, προασπίζοντας το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση, την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία.