Latest News

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Χωρίς αντίπαλο παίζει ο Μελισσανίδης στον ΟΠΑΠ

Ένα βήμα πριν την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ βρίσκεται η Emma Delta -το επιχειρηματικό σχήμα στο οποίο συμμετέχει ο όμιλος Μελισσανίδη- καθώς... 
απορρίφθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έτερη προσφορά του αμερικανικού hedge fund, Third Point. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Emma Delta προσφέρει 622 εκατ. ευρώ για το 33% του ΟΠΑΠ, ποσό μεγαλύτερο από το ελάχιστο τίμημα που προκρίνουν οι σύμβουλοι του ελληνικού δημοσίου στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, Εθνική Τράπεζα και Deutsche Bank, αλλά μικρότερο από τα 650 εκατ. ευρώ που θεωρεί ως ελάχιστο τίμημα ο ανεξάρτητος σύμβουλος του ΟΠΑΠ. Η Emma Delta φέρεται επίσης να προσφέρει στο ελληνικό Δημόσιο το μέρισμα που ήταν να καταβάλει ο ΟΠΑΠ στους μετόχους του, συνολικού ύψους 60 εκατ. ευρώ. Πάντως, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα απαιτήσει βελτιωμένη προσφορά. Επισημαίνεται ότι το ύψος των οικονομικών προσφορών είναι κρίσιμης σημασίας για μία σειρά από λόγους. Επισήμως, δεν έχει τεθεί κάποιος συγκεκριμένος στόχος, αλλά σίγουρα αν το ποσό είναι χαμηλότερο των 700 εκατ. ευρώ, αυτό θα είναι πλήγμα για όλο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. 
Σημειώνεται πως στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το 33% αποτιμάται περίπου στα 739 εκατ. ευρώ, με βάση το κλείσιμο της τιμής της μετοχής του ΟΠΑΠ την Παρασκευή. Οπότε, αν οι προσφορές είναι χαμηλότερες από αυτό το ποσό, τότε πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ικανοποιητικές χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις. 
@ Μήπως ο "Τίγρης" να πάρει και το ΑΕΚακι;