Latest News

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ντέμης Νικολαϊδης: Δεν είμαι θύμα τοκογλυφίας

''Δεν είμαι θύμα τοκογλυφίας'', υποστήριξε ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της ΑΕΚ Ντέμης Νικολαΐδης, εξηγώντας τη συναλλαγή που είχε με το κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων που δικάζεται...
για δεύτερη συνεχή μέρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Καταθέτοντας ως μάρτυρας στην υπόθεση, ο πρώην διεθνής ''άσος'' υποστήριξε ότι δανείστηκε το 2011 50.000 ευρώ από τον φερόμενο ως εκ των ''αρχηγών'' της σπείρας, προκειμένου να διοργανώσει η εταιρεία του μία μουσική συναυλία, ενώ έπειτα από περίπου πέντε μήνες τού επέστρεψε 65.000 ευρώ.

''Χρειαζόμουν τα χρήματα ως προκαταβολή για να 'κλείσω' τη συναυλία. Προσφέρθηκε να με εξυπηρετήσει. Του πρότεινα 'απόδοση' ύψους 10%. Του φάνηκε μεγάλη και μου είπε 5%'', τόνισε ο Ντ. Νικολαϊδης, αρνούμενος ότι επρόκειτο για ''τοκογλυφικό δάνειο''.

''Επρόκειτο για συγχρηματοδότηση», είπε, τονίζοντας ότι λίγο καιρό αργότερα ζήτησε από το ίδιο πρόσωπο νέο δάνειο, ύψους 300.000 ευρώ, για άλλη συναυλία, την οποία όμως ανέλαβε τελικά να διοργανώσει άλλη εταιρεία, οπότε ''του επέστρεψα τα χρήματα εφάπαξ''.

Αναφερόμενος στον εν λόγω κατηγορούμενο ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τόνισε ότι είχε προσωπικές σχέσεις μαζί και συζητούσαν ακόμη και το ενδεχόμενο να συνεργαστούν σε επίπεδο διοργάνωσης συναυλιών. ''Ψαχνόταν για δουλειές στην Αθήνα και σκεφτόταν να συνεργαστεί μαζί μου στο μέλλον, αλλά τελικά δεν προέκυψε καμία συνεργασία. Μιλούσαμε στο τηλέφωνο και πίναμε καφέ μαζί'', σημείωσε χαρακτηριστικά.

''Θα πρέπει να ήμουν βλάκας αν δανειζόμουν χρήματα με τέτοιους όρους''

Όπως ισχυρίστηκε, γνώρισε τον κατηγορούμενο μέσω προσωπικού του φίλου -κατηγορούμενου για την ίδια υπόθεση- που απασχολούσε κατά τη θητεία του στην προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ ως υπεύθυνο ασφαλείας του ΟΑΚΑ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα όσα αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα, σύμφωνα με το οποίο δανείστηκε 350.000 ευρώ από το κύκλωμα και επέστρεψε μετά από δύο μήνες 770.000 ευρώ, ο Ντ. Νικολαΐδης σχολίασε: ''Είναι αστείο αυτό. Θα πρέπει να ήμουν βλάκας αν δανειζόμουν χρήματα με τέτοιους όρους''.

Η κατάθεση του πρώην ποδοσφαιριστή διήρκεσε πάνω από δυόμισι ώρες και τα ερωτήματα του δικαστηρίου ήταν επίμονα, γεγονός που αγανάκτησε τον μάρτυρα, ο οποίος λίγο πριν την ολοκλήρωση της κατάθεσής του ξέσπασε λέγοντας: ''Με πιέζετε τόσο πολύ, αισθάνομαι ότι είμαι κατηγορούμενος''.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την Πέμπτη.