Latest News

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΚΟΔΕΠ: Ξεκίνησε η διανομή τροφίμων σε οικογένειες με ανήλικα παιδιά στον Πειραιά

Άρχισε από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟΔΕΠ) η διανομή τροφίμων σε οικογένειες με ανήλικα παιδιά που πληρούν προκαθορισμένα εισοδηματικά και...
κοινωνικά κριτήρια. 
Η πρωτοβουλία που ανήκει στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών έρχεται να συνδράμει τις προσπάθειες της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και αφορά σε πακέτα με βασικά τυποποιημένα τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής, που θα διατίθενται σε μηνιαία βάση. 
Η συνεργασία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποιούνται από την ελληνική εφοπλιστική κοινότητα για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε όλη τη χώρα. 
Η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Πασχαλίνα Καλαγιά σε δηλώσεις της εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση της για την έναρξη του προγράμματος στο Δήμο Πειραιά και απηύθυνε ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. «Από την πρώτη στιγμή τόσο ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο, επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία για την ενίσχυση οικονομικά αδύναμων οικογενειών με ανήλικα παιδιά. Αισθάνομαι την ανάγκη να τους ευχαριστήσω για την στήριξη και τη βοήθεια τους» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Καλαγιά Καραμαλάκου και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλές οικογένειες στην πόλη μας που χρειάζονται άμεση βοήθεια, γι αυτό και η πρωτοβουλία είναι εξαιρετικά σημαντική. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζουμε είναι ανάγκη να μείνουμε όλοι ενωμένοι και να φροντίσουμε ο ένας τον άλλο. Στο πλαίσιο αυτό η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών πρωτοστατεί και αποδεικνύει έμπρακτα το νόημα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης που δίνει ελπίδα ζωής σε πολλούς συμπολίτες μας». 
Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα συνεχίζονται στα γραφεία της ΚΟ.Δ.Ε.Π επί των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Ζωσιμάδων 11 στον δεύτερο όροφο
Αφορούν οικογένειες με ανήλικα παιδιά που έχουν εισόδημα μέχρι οκτώ χιλιάδες ευρώ και είναι δημότες ή κάτοικοι Πειραιά.