Latest News

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Μάλλον ζουν σε άλλο δήμο ή άλλο πλανήτη!

Αν παρακολουθούσε κανείς σήμερα την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, θα είχε την εντύπωση ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι εκπροσωπούσαν άλλο...
Δήμο. 
Στην προ-ημερήσια διάταξη, κυριάρχησε μια καταγγελία η οποία μοιράστηκε σ' όλους τους συμβούλους υπό τη μορφή δελτίο τύπου. 
Η καταγγελία έγινε από το παμπειραικό αντιφασιστικό μέτωπο και ανέφερε ότι στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας κρατούντια περίπου 100 κρατούμενοι μετανάστες στοιβαγμένοι σε 70 τ.μ. επί 9 μήνες. Μάλιστα, όπως υποστηριζουν οι ίδιοι, βασανίζονται από τους αστυνομικούς. 
Για το θέμα τοποθετήθηκαν όλοι οι επικεφαλής, μιλώντας για πάνω από μια ώρα, με τον Δήμαρχο να δεσμεύεται ότι θα επικοινωνήσει με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για να ενημερωθεί, ενώ θα επισκεφθεί και το Αστυνομικό Τμήμα του όμορου Δήμου. 
Ωστόσο, πέρα από την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος που είναι δεδομένη, ο απλός πειραιώτης πολίτης δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί: Έλυσε το Δημοτικό Συμβούλιο όλα τα προβλήματα του Πειραιά και τώρα επεκτείνεται και στους γύρω Δήμους, όπως οι συνθήκες κράτησης στο ΑΤ Δραπετσώνας;

@ Μάλλον φαίνεται πως οι δημοτικοί σύμβουλοι του Πειραιά ζουν όχι μόνο σ' άλλο Δήμο και ίσως σε άλλο πλανήτη...!