Latest News

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ποιοι κρύβονται πίσω από τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά


Οι διωκτικές αρχές αναζητούν πλέον τους ηθικούς αυτουργούς που κρύβονται πίσω από την επίθεση σε βάρος φοιτητών  της ΔΑΠ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο... 

Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Ωστόσο πληθαίνουν οι πληροφορίες για την πολιτική ταυτότητα των δραστών της επίθεσης, και εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν με την Χρυσή Αυγή ή άλλες οργανώσεις.

 Ήδη οι επτά συλληφθέντες για επίθεση οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά. 
 Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της παράταξης ΔΑΠ - ΝΔΦΚ εν όψει των φοιτητικών εκλογών, ομάδα περίπου 40 ατόμων κρατώντας λοστούς, πτυσσόμενα κλομπ, ξύλινα ρόπαλα και μαύρες σημαίες εισήλθε στο χώρο του Πανεπιστημίου χτυπώντας τους παρευρισκόμενους φοιτητές και προκαλώντας ζημιές. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός δύο φοιτητών, ηλικίας 19 και 21 ετών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Αστυνομικοί της ομάδας Δίας εντόπισαν επτά εκ των δραστών να επιβαίνουν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο ακινητοποίησαν, και τους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά. Οι επτά αναγνωρίστηκαν από φοιτητές και συνελήφθησαν. Κατηγορούνται για τα αδικήματα των επικίνδυνων σωματικών βλαβών, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παράβαση του Νόμου περί όπλων.