Latest News

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Να παραιτηθεί Κιλίλιας ή Βρούτσης για ΟΑΕΔ

    Από nez.gr 
Η υπόθεση της μη παραίτησης, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, του διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια έρχεται να καταδείξει...
εκ νέου τον προβληματικό τρόπο λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης και τον επικίνδυνο τρόπο με τον οποίο η ηγεσία της χειρίζεται θέματα τα οποία παλαιότερα θεωρούνταν «ζητήματα ρουτίνας».
   Η άρνηση του κ. Κικίλια να υποβάλλει την παραίτηση του στον πολιτικό του προϊστάμενο, καταρχήν, φέρνει τον κ. Βρούτση προ των τεράστιων πολιτικών ευθυνών του. Το γεγονός ότι παραμένει υπουργός, αν και ο πολιτικός υφιστάμενος του όχι μόνο αρνήθηκε να εκτελέσει την εντολή του, αλλά πέρασε και στην αντεπίθεση αμφισβητώντας, πλέον, ευθέως τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αποτελεί ένα ακόμη «επικίνδυνο φάουλ» του ιδίου.
   Ο κ. Βρούτσης, μετά το χθεσινό «στραπάτσο» κανονικά θα έπρεπε να ήταν αυτός ο οποίος ακόμη και σήμερα θα έπρεπε να υποβάλλει τη δική του παραίτηση. Αυτό επειδή, μετά τα όσα έλαβαν χώρα τις τελευταίες 24 ώρες δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να νιώθει ότι είναι υπουργός με ρόλο και αρμοδιότητες.
   Ο Κικίλιας «ισοπέδωσε» το Μέγαρο Μαξίμου

   Μείζον θέμα δημιουργείται και για το Μέγαρο Μαξίμου αφού από χθες το πρωί, σειρά δημοσιευμάτων τα οποία δεν διαψεύστηκαν, ανέφεραν ότι το «πράσινο φως» για την απομάκρυνση του κ. Κικίλια το άναψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αρα, όπως και ο κ. Βρούτσης, έτσι και ο κ. Α. Σαμαράς, από χθες, στα μάτια της κοινής γνώμης παρουσιάζεται ως ένας πρωθυπουργός ο οποίος αδυνατεί να αλλάξει ακόμη και τον επικεφαλής ενός δημόσιου φορέα.
   Γενικά, οι χθεσινοί χειρισμοί και από τα δύο «στρατόπεδα» (Μαξιμου και υπ. Εργασίας από τη μια και Κικίλια και ΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ από την άλλη) επιβεβαιώνουν όλους όσοι κάνουν λόγο για μια επικίνδυνη κυβέρνηση, χωρίς πρόγραμμα και συγκεκριμένη στόχευση, η οποία αδυνατεί να μοιράσει «δυο γαϊδουριών άχυρα».ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ