Latest News

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Το παρασκήνιο των εκλογών στη Ρετσίνα- "Βροχή" οι ενστάσεις εκατέρωθεν


Από ειδικό πολεμικό ανταποκριτή 

Μαθαίνουμε πως το προεκλογικό θερμόμετρο φουντώνει στο παρασκήνιο, λίγες ημέρες πριν διεξαχθούν οι εκλογές στο σωματείο "των παιδιών" της οδού Ρετσίνα 45. 
Τρεις ήταν οι...
συνδυασμοί που κατέθεσαν τελικά υποψηφιότητα, η «ΔΑΣ-ΟΤΑ», η «Ελεύθερη Αγωνιστική Έκφραση» και το «Ενιαίο ψηφοδέλτιο».

Με το «καλημέρα» της έναρξης των διαδικασιών και την κατάθεση των υποψηφιοτήτων ξεκίνησαν οι αντιπαραθέσεις στο αμαξοστάσιο της οδού Ρετσίνα. 

Οι διαξιφισμοί μεταξύ των τριών συνδυασμών που θα διεκδικήσουν την εμπιστοσύνη των μελών του σωματείου «οδηγών – μηχανικών και εργ/των Δ. Πειραιά» κορυφώθηκαν με τις ενστάσεις εκατέρωθεν να πέφτουν "βροχή".  

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» κατηγορεί και απαιτεί να βγουν εκπρόθεσμες οι καταθέσεις των άλλων συνδυασμών, ελπίζοντας ότι έτσι θα μπορεί να «παίξει» χωρίς αντίπαλο και σιγουρεύοντας το αποτέλεσμα.

Η «Ελεύθερη Αγωνιστική Έκφραση» και η «ΔΑΣ-ΟΤΑ» στηριζόμενες ακριβώς πάνω στα άρθρα του καταστατικού, υποστηρίζουν με την ένστασή τους ότι το ψηφοδέλτιο του «Ενιαίου Ψηφοδέλτιο» είναι άκυρο. Γιατί έρχεται σε αντίθεση με το καταστατικό, που κάνει λόγο για περιορισμό των υποψηφίων ανά συνδυασμό στον διπλάσιο αριθμό απ' αυτούς που εκλέγονται. Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν οι δύο συνδυασμοί, αυτός μπορεί να είναι ικανός λόγος για να ακυρωθούν οι εκλογές και τα αποτελέσματά τους, αν τελικά γίνει δεκτό το υπεράριθμο ψηφοδέλτιο του «Ενιαίου».

Πάντως, δεν είναι λίγες και οι άλλες ενστάσεις που έχουν κατατεθεί στην εφορευτική επιτροπή κι έχουν να κάνουν με την εγκυρότητα και τη γνησιότητα των υποψηφιοτήτων του συνδυασμού «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο».

Την "καυτή πατάτα" μάλλον τελικά θα καλεστεί να την διαχειριστεί ο δικαστικός αντιπρόσωπος και να αποφασίσει μαζί με την υπόλοιπη εφορευτική επιτροπή για την τύχη όλων των εντάσεων. Κοντά είναι άλλωστε η Τετάρτη 17 Απριλίου για τις εκλογές και θα μας λυθεί κάθε απορία…!!!