Latest News

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Κάτι γίνεται με το φυτικό πράσινο...

Είναι γνωστό ότι μια από τις αδυναμίες του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου αποτελεί το πράσινο. Φυσικά δεν εννοούμε το πολιτικό, αλλά το...


φυτικό! 
Η αλήθεια ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει στην πόλη με το λιγότερο πράσινο ανά κάτοικο. Τώρα τελευταία γίνονται κάποιες προσπάθειες με παρεμβάσεις συνεργείων του τομέα πράσινου. Για παράδειγμα ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε εργαζόμενους του Δήμου να τοποθετούν παρτέρια με λουλούδια στο διάζωμα κατά μήκος της Ακτής Μιαούλη στο λιμάνι του Πειραιά. 
Τα συνεργεία φροντίζουν κι άλλους χώρους πρασίνου, όπως την πλατεία επί της Ψαρών και Μεθώνης. Εκεί, όπως μας είχε καταγγείλει ένας δημότης, είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο με τον εργαζόμενο που πήγαινε με το παπάκι και καθόταν στο παγκάκι. 
Για κανένα δίωρο έπινε το καφέ του και μετά έφευγε χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα. Αν περάσεις τώρα από το σημείο βλέπεις ότι τα δέντρα είναι κομμένα και φροντισμένο όλο το πάρκο. Κι αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους εργαζόμενους κάνουν καλά τη δουλειά τους, έστω κι αν τους έχουν κουτσουρέψει τους μισθούς. 
@Φαίνεται, λοιπόν, ότι κάτι άλλαξε με το φυτικό πράσινο κι ελπίζουμε να συνεχιστεί η προσπάθεια σ΄όλες τις γειτονιές της πόλης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να ξοδεύονται και πολλά χρήματα από τα ταμεία του Δήμου.