Latest News

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ο μόνιμος εργολάβος του Δήμου Πειραιά

Μια του εργολάβου, δύο του εργολάβου κι έτσι που το πάει κοντεύει να γίνει μόνιμος στο Δήμο Πειραιά, όπως τουλάχιστον προκύπτει από το...


to megalo-limani. 

Τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών του Πειραιά δεν είναι για "μπάλωμα" των "κολλητών"

Την σκανδαλώδης μονιμότητα του «διεκδικεί» ο εργολάβος της υπηρεσίας καθαριότητας στο Δήμο Πειραιά μετά τη νέα απευθείας ανάθεση εργολαβικής εργασίας που του έγινε με την αριθμού πρωτοκόλλου 8577/374/5-3-2013 απόφαση, του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου.


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμαρχος Πειραιά συνεχίζει να απαξιώνει τις υπηρεσίες και το προσωπικό του δήμου, χρεώνοντας το δημοτικό ταμείο, προκειμένου να «ευχαριστήσει» τους «κολλητούς» του.
Είναι κοινό μυστικό ότι την εργασία που αναθέτει ο κ. Μιχαλολιάκος στον εργολάβο – πρώην υπάλληλο και νυν συνταξιούχο του δήμου – πρώην πρόεδρο του Σωματείου - οδηγό ταξί και «σύμβουλο καθαριότητας», την κάνουν οι εργαζόμενοι του δήμου με τα μηχανήματα του δήμου. Το μόνο που κάνει ο εργολάβος είναι να εισπράττει για τον κόπο … τους, … 25.000 ευρώ.
Εκτός από το ανήθικο του θέματος, είναι βέβαιο ότι χρήζουν ιδιαίτερης (!) έρευνας τα όσα ελήφθησαν υπόψη, προκειμένου να εκδοθεί η συγκεκριμένη απόφαση, γιατί εκτός των δεκαοκτώ νόμων και εγκυκλίων που επιστρατεύτηκαν για την νομική κάλυψη της απευθείας ανάθεσης, μπαίνει το ερώτημα, προς τι η απευθείας ανάθεση; εφόσον υπάρχει οργανωμένη υπηρεσία του δήμου με τις ίδιες αρμοδιότητες, εφόσον υπάρχουν στην ιδιοκτησία του δήμου τα μηχανήματα και ο μηχανολογικός εξοπλισμός ο οποίος είναι και ο μόνος εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την συγκεκριμένη εργασία, εφόσον υπάρχει το προσωπικό το οποίο είναι εξειδικευμένο και τοποθετημένο βάση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας του δήμου που απασχολείται κατά πλήρες και αποκλειστικό ωράριο στην αποκομιδή ογκωδών και σύμμεικτων απορριμμάτων και τέλος εφόσον υπάρχουν οι εργαζόμενοι τοποθετημένοι πάλι βάση του οργανισμού στην υπηρεσία καθαριότητας με πανεπιστημιακή και τεχνολογική μόρφωση που μπορούν να οργανώσουν και να σχεδιάσουν πολύ καλά την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων χωρίς να χρειάζονται τις γνώσεις ενός ιδιώτη αρκετά χαμηλότερου μάλιστα μορφωτικού επιπέδου.
Δεν μπορεί η μνημονιακή συγκυβέρνηση, που υποστηρίζει, ο κ. Μιχαλολιάκος να φτωχοποιεί και να εξαθλιώνει του εργαζόμενους με μισθούς πείνας, χαράτσια και φόρους και από την άλλη ο Δήμαρχος Πειραιά να χρησιμοποιεί τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών του Πειραιά για να «μπαλώνει» δικούς του, ιδιώτες.  
Σε αυτή την δεύτερη συνεχόμενη εκμετάλλευση της εργασίας και υπονόμευσης της αξιοπρέπειας των εργαζομένων από τον Δήμαρχο Πειραιά, η ανοχή του προεδρείου του Σωματείου καταντά προκλητική.
Βασίλης Γκιτάκος