Latest News

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Εργαζόμενοι με 427 έως 490 ευρώ μηνιάτικο στους ΟΤΑ και «καρατομήσεις» υπαλλήλων

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από τη Βουλή το «μίνι» μνημόνιο το οποίο, πέραν των 40.000 απολύσεων στο δημόσιο τομέα, καθιερώνει δια της...
πλαγίας οδού και «κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας» (!) εργαζομένους 427 έως και 490 ευρώ το μήνα με υπογραφή «ΠΑΣΟΚ» και αποδοχή ΝΔ και ΔΗΜΑΡ.
   Συγκεκριμένα, σε σύνολο 292 υπέρ ψήφισαν υπέρ 168 βουλευτές, κατά 123 και «παρών» ένας. Με τις διατάξεις του νόμου αυτού, μετά την κατά πλειοψηφία έγκριση του από το κοινοβούλιο, πέραν των επερχόμενων 40.000 απολύσεων στο δημόσιο τομέα, καθιερώνονται και οι εργαζόμενοι των 427 έως και 490 ευρώ το μήνα!
   
«Stage Βουλγαρίας»
   
Οι απασχολούμενοι αυτοί, με προγράμματα τύπου «stage», θα τοποθετηθούν σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (διώχνουν μονίμους και ξαναπαίρνουν με ψευδεπίγραφες συμβάσεις εργαζομένους με «βουλγαροποιημένες» αμοιβές). Οσον αφορά στους μισθούς αυτών που θα προσληφθούν υπό τους όρους αυτούς (λίγων μηνών συμβάσεις, χωρίς δυνατότητα ανανέωσης σε πολλές περιπτώσεις, όπως αναμένεται να ρυθμιστεί με τα προγράμματα που θα ακολουθήσουν εντός των επόμενων 2 μηνών):
   α) Για τους έως 25 ετών, κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας όπως αναφέρεται στην επίμαχη διάταξη (!), η μηνιαία αμοιβή δεν θα δύναται να ξεπερνά τα 427 ευρώ μικτά και
   β) για τους πάνω των 25 ετών τα 490 ευρώ, μικτά.
   Στο θέμα αυτό, φυσικά, το «Nez» θα επανέλθει με εκτενές ρεπορτάζ. Είναι δεδομένο ότι το σχέδιο συρρίκνωσης των μισθών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα συνεχίζεται, τόσο με άμεσα μέτρα, όσο και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα που προκαλεί η εφαρμογή των μνημονιακών νόμων στην αγορά εργασίας.
www.nez.gr