Latest News

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ανεργία: Οι υποσχέσεις – «φούσκες» και το «ρεκόρ» με τις 145.731 χαμένες θέσεις

medium_5163860785
 Από ΝΕΖ
 «Χαμένη… στη μετάφραση» και, για την ακρίβεια, χαμένη σε μια σειρά υποσχέσεων που αποδείχθηκαν φρούδες για την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας είναι η τρικομματική κυβέρνηση. Την ώρα που...
ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης προχωρά σε ένα «μπραντ ε φερ» με το διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια και οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν τον κ. Αντώνη Σαμαρά στην πρωθυπουργία δίνουν «μάχη» για τις εντυπώσεις, η ανεργία συνεχίζει να τραβά την ανηφόρα, οδηγώντας σε έναν κατήφορο δίχως τέλος χιλιάδες συμπολίτες μας.
   Οι δεσμεύσεις των αρμόδιων υπουργών, όπως αυτές διατυπώνονταν από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, στα μέσα του καλοκαιριού του 2012, αποδείχθηκαν «φούσκες». Αντί για δημιουργία θέσεων εργασίας, μέσα στους πρώτους 7 μήνες διακυβέρνησης της χώρας από το «τρικομματικό σχήμα Σαμαρά» χάθηκαν επιπλέον 145.371 θέσεις εργασίας, 87.138 Ελληνες πολίτες πέρασαν στην ανεργία και ισάριθμοι περίπου, εντελώς απογοητευμένοι εγκατέλειψαν κάθε προσπάθεια επαναφοράς τους στην υπό ερήμωση αγορά εργασίας και εισχώρησαν στον μη ενεργό πληθυσμό (στους κατοίκους της χώρας οι οποίοι θεωρούν εαυτούς… τελειωμένους! με βάση την απλή ερμηνεία των στατιστικών δεικτών).
   Περισσότερα για τα «επιτεύγματα» της τρικομματικής στην απασχόληση διαβάστε  ΕΔΩ