Latest News

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Αυτά που λέγονται και (δεν) γίνονται...

"Στην πολιτική λέγονται πράγματα που δεν γίνονται και γίνονται πράγματα που δεν λέγονται..." 
Η φράση αυτή αποδίδεται στον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά υιοθετήθηκε στην πράξη από πολλούς πολιτικούς...
στην Ελλάδα. 
Ένας απ΄αυτούς είναι σίγουρα και ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος αν και ορισμένες φορές δυσκολεύεσαι να μπορέσεις να βάλεις σε ποια από τις δύο κατηγορίες ανήκουν όσα λέει και όσα κάνει. 

Για παράδειγμα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο επανέλαβε ότι θα γίνει διαχειριστικός έλεγχος στα οικονομικά του Δήμου, των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Δύο χρόνια το λέει συνέχεια και μάλλον θα έχει βαρεθεί να το προαναγγέλλει, αλλά δεν πείθει κανέναν γιατί δεν έχει γίνει ακόμα. Σίγουρα θα έχουν βαρεθεί όσοι τον ακούνε να τους δουλεύει ψιλό γαζί, αλλά δεν λένε κουβέντα στο δημοτικό συμβούλιο. 

 Ένα δεύτερο παράδειγμα έχει να κάνει με την απίστευτη δημόσια δέσμευση του δημάρχου ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς στο Δήμο Πειραιά και πρόκειται να εφαρμοστεί το Μνημόνιο όσο αυτός είναι στο τιμόνι του Δήμου.
Μα καλά υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει πως η Τρόικα δεν κάνει όσα θέλει να εφαρμόσει στον Πειραιά, όταν επί της ουσίας κυβερνάει όλη τη χρεοκοπημένη χώρα;
ή Μπορεί να πιστεύει κανείς πως όσοι υπάλληλοι μπαίνουν σε διαθεσιμότητα- μιλάμε για 25000 το 2013- θα μπορέσουν να αποκτήσουν ξανά τα ίδια εργασιακά δικαιώματα που είχαν πριν στο δημόσιο τομέα; 
 @ Είναι αυτά λέγονται αλλά και (δεν) γίνονται...