Latest News

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Tο παραμύθι με τον διαχειριστικό έλεγχο...

Το θέμα του διαχειριστικού ελέγχου που ανέδειξε -για ακόμα μια φορά- το "Reportaz Net" κυριάρχησε στην προ-ημερήσια διάταξη του δημοτικού...


συμβουλίου Πειραιά. Οι επικεφαλής των παρατάξεων δήλωσαν πως δεν είναι δυνατόν να μην έχει γίνει ο έλεγχος, ειδικά τώρα που ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκεται στο στόχαστρο για οικονομικά εγκλήματα κ.ο.κ. 
Στην απάντησή του ο δήμαρχος προέβαλλε την γραφειοκρατία ως εμπόδιο στη διενέργεια του διαχειριστικού ελέγχου, η οποία μετά από δύο χρόνια...ξεπεράστηκε και έτσι ο έλεγχος θα αρχίσει άμεσα. 
Μάλιστα δήλωσε πως σε συνάντηση του με σύμβουλο του πρωθυπουργού πρότεινε να γίνει διαχειριστικός έλεγχος σε βάθος 20 ετίας για όσους άσκησαν πολιτική.
Το ότι ο Βασίλης Μιχαλολιάκος είπε ότι θα γίνει άμεσα ο έλεγχος δεν σημαίνει τίποτα απολύτως αφού κάθε φορά που τον ρωτά η αντιπολίτευση το ίδιο πράγμα απαντά.
Υπάρχει ωστόσο μια αναντιστοιχία του δημάρχου που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.
Πως μπορεί να ζητά διαχειριστικό έλεγχο για τους εκπροσώπους της κεντρικής πολιτικής σκηνής, την ώρα που ο ίδιος εδώ και δύο χρόνια με διάφορα προσχήματα κλείνει την "πόρτα" στους ελεγκτές του δημαρχείου Πειραιά;
Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος έχει αποδείξει με τη στάση του πως δεν επιθυμεί τη διενέργεια ελέγχου. Διαφορετικά θα το είχε ήδη προχωρήσει. 
Το να ζητά όμως ο δήμαρχος να γίνει έλεγχος στα υπουργεία κ.ο.κ., χωρίς να κοιτά τα του οίκου του, αν μη τι άλλο προκαλεί.