Latest News

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Μια απάντηση για τον αυτόματο πιλότο!

Λάβαμε μέσω e-mail μια απάντηση σχετικά με την ανάρτηση για τον αυτόματο πιλότο στην Α' Δημοτική Κοινότητα Πειραιά. 
Τη δημοσιεύουμε γιατί έχει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για το μπάχαλο, αλλά και λιγάκι χιούμορ για τον...


αυτόματο πιλότο!
Αξιότιμοι bloggers του reportaznet, 
Σε σχέση με την συγκεκριμένη ανάρτηση σας (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) θεωρώ υποχρέωση μου προς αποκατάσταση της αλήθειας και την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών σας, να σας αναφέρω τα ακόλουθα που αφορούν στην Α Δημ. Κοινότητα και παρακαλώ για την δημοσίευσή τους. 
 1. Την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 το Συμβούλιο της Α Δημοτικής Κοινότητας έχοντας την απαρτία που προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις συνεδρίασε λαμβάνοντας 25 αποφάσεις σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη που εκδόθηκε και κοινοποιήθηκε νομίμως και εντός της προθεσμίας που προβλέπεται, απο τον έχοντα την νόμιμη αρμοδιότητα προς τούτο, Πρόεδρο της Α Δημ.Κοινότητας. 
 2. Σημειώνεται ότι αυτό ήταν το πρώτο Κοινοτικό Συμβούλιο από την αρχή του έτους. Προηγουμένως είχαν κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο προγραμματισθεί 3 Κοινοτικά Συμβούλια τα οποία δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω έλλειψης απαρτίας. Συγκεκριμένα 6 κοινοτικοί σύμβουλοι από τους 15 συνολικά, παρέστησαν στο πρώτο Κοινοτικό συμβούλιο παρέδωσαν ομαδική ενυπόγραφη δήλωση άρνησης αναγνώρισης του Προέδρου και αποχώρησαν. Την αυτή συμπεριφορά επέδειξαν και στα επόμενα δυο προγραμματισμένα Συμβούλια όντας παντελώς απόντες. Συμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου για την παρατεταμένη αδικαιόλογητη πόσο μάλλον εσκεμμένη απουσία Κοινοτικού Συμβούλου για τρεις συνεχόμενες προγραμματισμένες συνεδριασεις συντάσεται ανάλογη έκθεση και προωθείται στην Περιφέρεια για περαιτέρω ενέργειες όπως και έγινε.
 3. Στην τελέυταία συνεδρίαση 4 από τους 6 προαναφερθέντες Συμβούλους αναθεώρησαν την στάση τους, παρέστησαν και μάλιστα εποικοδομητικά στο Κοινοτικό Συμβούλιο με αποτέλεσμα την ύπαρξη απαρτίας, σύγκληση του Συμβουλίου και κατ επέκταση την λήψη αποφάσεων. 
 4. Κύρια και ουσιαστική συνέπεια της σκόπιμης απουσίας (για λόγους διαμαρτυρίας ή προσωπικής πικρίας ή άλλους) με σκοπό την μη ύπαρξη απαρτίας και άρα την μη σύγκληση του Συμβουλίου είναι η ταλαιπωρία και ίσως σε ακραία περίπτωση η ζημία των Δημοτών-Επιχειρηματιών δοθέντος ότι υπηρξε καθύστέρηση στην λήψη αποφάσεων που αφορούν στις προεγκρίσεις αδειών καταστηματων, άδειες μουσικής κλπ. 
 5. Οποιοσδήποτε πιστεύει ότι αδικείται έχει δικαίωμα να προσφύγει στα Αρμόδια Όργανα (Περιφέρεια, Ελληνική Δικαιοσύνη) και εφόσον δικαιωθεί να τοποθετηθεί στην Θέση που δικαιούται. Μέχρι τότε είναι ηθικά υποχρεωμένος να ενεργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι αντάξιος της εμπιστοσύνης που του επέδειξαν οι Δημότες που τον τίμησαν με την ψήφο τους και όχι το αντίθετο όπως είδαμε να συμβαίνει πρόσφατα και όχι μόνο. 
 6. Πρόεδρος της Α Δημ. Κοινότητας είναι σύμφωνα και με την νέα ισχύουσα νομοθεσία ο υπογράφων όπως και κατά την πρώτη διετία και στον οποίο έχουν νομίμως εκχωρηθεί οι αρμόδιότητες που προβλέπονται από τον επικεφαλή της Δημοτικής Αρχής με τις προβλεπόμενες Νόμιμες Διοικητικές Πράξεις. Οποιαδήποτε αμφισβήτηση δεν έχει κανένα έδαφος ή νόημα μέχρι την έκδοση τελεσίδικης Διοικητικής ή Δικαστικής απόφασης που να εντέλλεται το αντίθετο. 
 7. Οι Σύμβουλοι της Α Δημοτικής Κοινότητας όλων των παρατάξεων, πλήν των προφανών εξαιρέσεων, επειδυκνύουν καθημερινά αμέριστο ενδιαφέρον στην αποστολή τους συνεργαζόμενοι άψογα μεταξύ τους με μοναδικό γνώμονα την βέλτίωση της καθημέρινότητας στην πόλη μας και την επίλυση των προβλημάτων των Δημοτών που τους εμπιστεύτηκαν. 
 8. Τέλος υπενθυμίζεται ότι πράγματι στην Α Δημ. Κοινότητα υπάρχει Πιλότος μόνο που δεν είναι Αυτόματος !! Ευχαριστώ εκ των προτέρων ΣΠΥΡΙΔΩΝ Ι. ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ (Ι) ΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α ΔΗΜ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ


@ Η φωτογραφία μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται άσχετη με την απάντηση, αλλά δεν βρήκαμε μια  του προέδρου και κάναμε μια... ομορφιά! Εντάξει;