Latest News

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Συλλαλητήριο φοιτητών για το σχέδιο «Αθηνά»


Στους δρόμους βγήκαν οι φοιτητές για την "Αθηνά. Την ώρα που παρουσιάζεται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η τελική πρόταση για τις αλλαγές στην...

Τριτοβάθμια εκπαίδευση. 
Το σχέδιο «Αθηνά» λένε οι φοιτητές υποβαθμίζει τις σπουδές και τα πτυχία τους. Συγκεντρώσεις κατά του σχεδίου και στην Κρήτη. Έντονες αντιδράσεις στην Ιεράπετρα για την μεταφορά των ΤΕΙ στο Ηράκλειο. Ανοιχτός σε αλλαγές εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας λίγο πριν κατατεθεί το σχέδιο που δίνει μεταβατική περίοδο πέντε ετών στους αποφοίτους τμημάτων υπό συγχώνευση για να ολοκληρώσουν τις σπουδές στο τμήμα εισαγωγής τους.  
Ανοιχτός στο ενδεχόμενο περαιτέρω αλλαγών εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, λίγη ώρα πριν την παρουσίαση του σχεδίου "Αθηνά" στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. 
Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σημείωσε ότι μπορούν να γίνουν αλλαγές με γνώμονα το εθνικό και δημόσιο συμφέρον και με τον όρο ότι θα βασίζονται αποκλειστικά σε επιστημονικά και ακαδημαϊκά κριτήρια. Την έκθεση για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το υπουργείο Παιδείας μέσω της ιστοσελίδας του. Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια 28 τμήματα καταργούνται και 97 συγχωνεύονται.