Latest News

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΓΚΑΛΟΠ: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ


Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ  σε εκλογική επιρροή και παράσταση νίκης έναντι της ΝΔ, αλλά και βελτίωση της δημοτικότητας του Αλέξη Τσίπρα, καταδεικνύει το νέο... Βαρόμετρο της Public Issue.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την πρώτη θέση, την οποία είχε καταλάβει στο Βαρόμετρο Φεβρουαρίου, αυξάνοντας το ποσοστό του στο 29,5% και διευρύνοντας τη διαφορά του συγκριτικά με τη ΝΔ (28,5%) στη μία ποσοστιαία μονάδα. Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 10%, υφιστάμενη ωστόσο απώλεια 1,5 μονάδας σε σχέση με το Βαρόμετρο Φεβρουαρίου, όταν και βρισκόταν στο 11,5%. 
Σε μονοψήφιο επίπεδο επιρροής παραμένουν όλες οι υπόλοιπες κοινοβουλευτικές παρατάξεις, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να βρίσκονται στάσιμοι στο 8%, το ΠΑΣΟΚ να καταγράφει οριακή άνοδο μισής μονάδας, «σκαρφαλώνοντας» στο 7,5%, τη ΔΗΜΑΡ να ακολουθεί «ακινητοποιημένη» στο 6%, και το ΚΚΕ να κατατάσσεται τελευταίο με επιρροή της τάξης του 5,5%. 
Ανάλογη εικόνα καταγράφεται και στην παράσταση νίκης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανακτά τα πρωτεία που είχε απολέσει το Φεβρουάριο (38%, έναντι 48% της Νέας Δημοκρατίας), και να ανέρχεται στο 44%, κερδίζοντας 6 ποσοστιαίες μονάδες. 
Στον αντίποδα, η Νέα Δημοκρατία υποχωρεί κατά 7 μονάδες, «κατρακυλώντας» στο 41%, και βρισκόμενη πλέον 3 μονάδες πίσω από την Κουμουνδούρου.