Latest News

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Γιατί "χτύπησαν" τον εφοπλιστή Νίκο Τσάκο

Έκρηξη αυτοσχέδιου ωρολογιακού μηχανισμού σημειώθηκε στις 8.31 το βράδυ στο σπίτι του γνωστού εφοπλιστή Νίκου Τσάκου στην περιοχή της Ακρόπολης...
στις οδούς Ροβέρτου Γκάλι και Προπυλαίων. 
Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 8.10 μ.μ. στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την περιοχή.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνδέει την επίθεση αυτή με τη βομβιστική ενέργεια στο Mall στις 20 Ιανουαρίου 2013. Και σε αυτή την επίθεση που συνδέεται με τους συλληφθέντες ληστές του Βελβεντού και με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είχε χρησιμοποιηθεί ωρολογιακός μηχανισμός ενώ στις πιο πρόσφατες που σημειώθηκαν και ανέλαβε την ευθύνη η αναρχική οργάνωση FAI ο μηχανισμός είχε φυτίλι. 
Επιπλέον, οι αστυνομικοί σημειώνουν ότι σε κοντινά της περιοχής σημεία, στην πλατεία Συντάγματος και στις αρχές της λεωφόρου Συγγρού, είχαν σημειωθεί προ τριετίας επιθέσεις των «Πυρήνων».

Το σημείο παραμένει αποκλεισμένο και πυροτεχνουργοί ελέγχουν για το είδος του μηχανισμού, ο οποίος κατά τις πρώτες εκτιμήσεις ήταν εκρηκτικός, ενώ από την έκρηξη σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μαθητική τσάντα σε μεσοτοιχία στο πίσω μέρος της οικίας του εφοπλιστή.

Στο σπίτι υπήρχε φύλακας ο οποίος και εξετάζεται για να εξακριβωθεία εάν είχε παρατηρήσει ύποπτες κινήσεις. Εξετάζεται επιπλέον και η πιθανότητα να έχει καταγραφεί κάτι επιλήψιμο από τυχόν κάμερες στη γύρω περιοχή.

Ο Νίκος Τσάκος, ένας από τους μεγαλύτερους διεθνώς εφοπλιστές, είναι γεννημένος το 1963 και είναι νυμφευμένος με τη γνωστή σχεδιάστρια μόδας Σήλια Κριθαριώτη και έχει τρία μικρά παιδιά, τον 11χρονο Παναγιώτη και τις 7χρονες δίδυμες Ειρήνη και Ελισάβετ. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έκρηξη το ζευγάρι δεν ήταν μέσα στο σπίτι.