Latest News

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

"Κύμα" αντιδράσεων για το σχέδιο "Αθηνά"

Ολοήμερο αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας σχεδιάζουν σήμερα σπουδαστές από σχολές και τμήματα ΤΕΙ όλης της χώρας και φοιτητές σχολών της Αθήνας, με αίτημα την απόσυρση του...
σχεδίου «Αθηνά».
Ραντεβού στις 12.00 το μεσημέρι έχουν δώσει για σήμερα σύλλογοι φοιτητών και σπουδαστών προκειμένου να πραγματοποιήσουν  σε πορεία και στη συνέχεια σε ολοήμερο αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο των αντιδράσεων που συνεχίζονται σε όλη τη χώρα για τις προωθούμενες αλλαγές του σχεδίου "Αθηνά".
Την άμεση απόσυρση του σχεδίου ζήτησαν με απόφασή τους οι φοιτητές της Φιλοσοφικής ενώ και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ξεκίνησε τη συλλογή υπογραφών ενάντια στη συμμετοχή του στο ομοσπονδιακό ίδρυμα που θα ονομαστεί "Αδαμάντιος Κοραής".

Στο Ηράκλειο Κρήτης θα πραγματοποιηθεί σήμερα παγκρήτιο συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ενώ παραμένει υπό κατάληψη η ΔΟΥ Αγίου Νικολάου. 
Πορείες το Σαββατοκύριακο προγραμματίζουν οι φοιτητές της Πάτρας μέσα στις παρελάσεις του καρναβαλιού ενώ και χθες πραγματοποιήθηκε πανπατραϊκό συλλαλητήριο.