Latest News

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Μια βραδιά για τον Πειραιά και τον Ολυμπιακό


Αφιερωμένη στον Ολυμπιακό και τον Πειραιά θα είναι μια ξεχωριστή βραδιά με την υπογραφή του γνωστού συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλου. Το ραντεβού είναι...
την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 στις 19:00, στην Ιστορική Λέσχη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στη Μαρίνα Ζέας.
Την εκδήλωση διοργανώνει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. και οι Θρησκευόμενοι Επιστήμονες (!) που συζητούν με τον συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλο για το βιβλίο του, ύμνο στον Πειραιά που δίνει μυθιστορηματικά την ανθρωπογεωγραφία του Πειραιά της περιόδου 1947-1967 και αποτυπώνει την ψυχή του μεγάλου λιμανιού, την ταυτότητα της κάθε συνοικίας και γειτονιάς, τους χαρακτήρες των γνωστών και άγνωστων πρωταγωνιστών της πόλης, των καθημερινών ανθρώπων, όλων αυτών που σημάδεψαν την ιστορία της.

Όπως εξομολογείται στην προμετωπίδα του βιβλίου, "στον Πειραιά πατάω στεριά" με ό,τι σημαίνει αυτό, ενώ στο οπισθόφυλλο ο συγγραφέας σημειώνει με νόημα: "Όλα μπορείς να τα δεις και να τα κάνεις στον Πειραιά, όλα εκτός από ένα, να κάνεις τον ζόρικο".

Στην συνέχεια τραγουδήσουν με τον Αντώνη Αινίτη, εναν απο τους κορυφαίους του είδους, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια του Πειραιά.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
@ Όσοι πιστοί προσέλθετε και θα έχετε την ευκαιρία εκτός από τον συγγραφέα να γνωρίσετε και τους Θρησκευόμενους Επιστήμονες!