Latest News

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

"Καμπάνα" 8 χρόνων στον Άκη Τσοχατζόπουλο

Σε οκτώ χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, για ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες σε ότι...
αφορά το ακίνητο επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ο πρώην υπουργός κατηγορούταν ότι δεν δήλωσε καταθέσεις, μετοχές, αξιόγραφα, καθώς και οίκημα που κατείχε επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου για το διάστημα 2006 έως 2009. 

To Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε στον πρώην υπουργό πρόστιμο της τάξης των 520.000 ευρώ και δήμευση του εν λόγω ακινήτου. Διέταξε επίσης τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του πρώην υπουργού για τέσσερα χρόνια. Το κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί σε βάρος του αφορούσε: 

- Την παράλειψη δήλωσης το 2006 καταθέσεων, μετοχών και αξιογράφων συνολικής αξίας περίπου 47.000 ευρώ. 

- Την παράλειψη δήλωσης το 2007 ποσών περίπου 33.000 ευρώ από καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα και το 2008 καταθέσεων 20.000 ευρώ. 

- Την παράλειψη δήλωσης το 2009 της αγοράς από την επίσης προφυλακισμένη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο πλέον έχει δεσμευτεί με απόφαση του ανακριτή της υπόθεσης του λεγόμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος» για τους εξοπλισμούς. 

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος βρίσκεται και εν αναμονή της έκδοσης βουλεύματος για την υπόθεση των προμηθειών του Υπουργείου Άμυνας. 
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μπορεί ο Άκης Τσιχατζόπουλος να άσκησε έφεση, ωστόσο αυτή δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή.