Latest News

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ο Κώστας Κατσαφάδος για τα πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας

Στην παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη χορήγηση πλαστών πιστοποιητικών δυσλεξίας, αναφέρεται σε δήλωσή του ο βουλευτής της Α΄ Πειραιά Κώστας Κατσαφάδος. Όπως τονίζεται...


στην ερώτηση που είχαν καταθέσει οι 57 Βουλευτές της συγκυβέρνησης, έκαναν λόγο για  συγκεκριμένα περιστατικά που δημιουργούν ισχυρές αποχρώσες ενδείξεις για τη νομιμότητα και τη εγκυρότητα χορήγησης των πιστοποιητικών δυσλεξίας.
Η υπόθεση ανατέθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου, η οποία και θα αναλάβει να διαλευκάνει την υπόθεση και να την ερευνήσει σε βάθος.
Ο Κώστας Κατσαφάδος μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Υπάρχουν παιδιά με εγνωσμένο πρόβλημα που δικαίως έχουν πιστοποιηθεί ως δυσλεκτικοί μαθητές. Υπάρχουν όμως και κυκλώματα που πρέπει να χτυπηθούν αμείλικτα, με τη χρήση πλαστών πιστοποιητικών παραβιάζουν την έννοια της ισονομίας αλλά και του Κράτους Δικαίου. Εάν μάλιστα είναι δημόσιοι λειτουργοί, το παράπτωμα αυτό είναι βαρύτερο.
Να γίνει επανέλεγχος εκεί που υπάρχουν ενδείξεις αλλά και να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για την χορήγηση των πιστοποιητικών δυσλεξίας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.»