Latest News

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Στο "χακί" έβαλαν ξανά τους ναυτεργάτες

Μετά τους εργαζόμενους στο Μετρό η κυβέρνηση αποφάσισε να ενεργοποιήσει το μέτρο της επιστράτευσης των απεργών ναυτικών για να λήξει την απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, καθώς ναυάγησαν...
οι διαπραγματεύσεις μετά από 6 μέρες απεργίας. 
 Η επιστράτευση θα ισχύσει από τις 6 το πρωί της Τετάρτης. Ο υπουργός Ναυτιλίας Κωνσταντίνος Μουσουρούλης υποστήριξε ότι οι απεργοί δεν άφησαν στην κυβέρνηση κανένα άλλο περιθώριο. "Όπως γνωρίζετε η ΠΝΟ αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ως την Παρασκευή. Η κυβέρνηση κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που απασχολούν τους ναυτεργάτες. Κάναμε εξαντλητικό διάλογο και δώσαμε συγκεκριμένες λύσεις, όπως η δέσμευση των ακτοπλόων για υπογραφή συλλογικής σύμβασης. Δυστυχώς μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν αφήνουν περιθώριο για να συνεχιστεί ο διάλογος. Κατόπιν τούτου και προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλότητα στις συγκοινωνίες και να μην υπάρξει πρόβλημα στα νησιά. "Εισηγήθηκα στον πρωθυπουργό να προχωρήσουμε σε πολιτική επιστράτευση και ο πρωθυπουργός με εξουσιοδότησε για τη σχετική απόφαση. Τα φύλλα της επίταξης θα μοιραστούν και εφόσον τα πάρουν τα πληρώματα, τα πλοία θα μπορούν να φύγουν ακόμα και σήμερα", είπε χαρακτηριστικά.

@ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΕΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΕΦΤΥΣΕΣ ΑΙΜΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ... ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
ΕΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙ ΣΕ ΤΡΩΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ ή ΣΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΑΚΙ...