Latest News

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ήττα-σοκ του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη

Το αήττητο του Ολυμπιακού έσπασε, μετά από 20 αγωνιστικές, ο  Ατρόμητος Αθηνών μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» όπου οι ερυθρόλευκοι  όχι μόνο δεν είχαν χάσει παιχνίδι αλλά...
ούτε βαθμό!
Το 2-3  υπό το βλέμμα του νέου προπονητή των ερυθρολεύκων του Μίτσελ που παρακολούθησε το παιχνίδι από την σουϊτα του προέδρου και μεγαλομετόχου Βαγγέλη Μαρινάκη, προκάλεσε τις έντονες αποδοκιμασίες των φιλάθλων. 

Ο Νίκος Αναστόπουλος έκανε ματ στον άπειρο Αντώνη Νικοπολίδη ο οποίος δεν  μπόρεσε να διαχειριστεί το πρώτο απαιτητικό παιχνίδι στη βραχύβια θητεία του ως πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού. 

Ο Ατρόμητος με τρία πολύ όμορφα γκολ  τα οποία απέσπασαν το χειροκρότημα των ερυθρόλευκων φιλάθλων κατέδειξε ότι αυτός ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να παίξει το σύστημα του Βαλβέρδε.

Η ομάδα καταρχήν δεν έχει τους παίκτες που είχε πέρσι ο Ισπανός. Ο Ζαρντίμ την έκτισε πάνω στην φιλοσοφία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου , με σφιχτή άμυνα και  φουλ αντεπιθέσεις με transition game. Μπορεί να μην προσέφερε θέμα αλλά έπαιρνε τις νίκες.

Η απόφαση του Νικοπολίδη να παίξει σύστημα Βαλβέρδε, υπό την πίεση του κόσμου που διαμαρτυρόταν για την εικόνα της ομάδας επί Ζαρντίμ, απέδειξε ότι δεν ήταν σωστή.  Ο Ολυμπιακός έπαιξε ψηλά με τον Ατρόμητο, πίεσε αλλά δεν είχε τις επιστροφές που έπρεπε με αποτέλεσμα  η άμυνα να μην προλαβαίνει να οργανωθεί σωστά. Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου έχασαν ευκαιρίες ενώ πέτυχαν και τα τρία γκολ με μακρινά σουτ τα δύο από αυτά και με πλασέ το άλλο. 

Ο Ολυμπιακός για ένα ακόμη παιχνίδι στηρίχθηκε στις ατομικές ενέργειες των παικτών του ενώ ο Νικοπολίδης επιχείρησε να αλλάξει τη ροή του αγώνα βάζοντας στην επανάληψη τον Ιμπαγάσα ενώ σε μία απέλπιδα προσπάθεια άλλαξε τον Μήτρογλου και έβαλε τον Πάντελιτς μήπως και ο Σέρβος κάνει το θαύμα .

Αν και οι ερυθρόλευκοι πήγαν στα αποδυτήρια  προηγούμενοι με 2-1 και έχοντας κάνει την ανατροπή, δεν τους έγινε το πάθημα -μάθημα και άρχισαν το β΄ ημίχρονο  χωρίς να έχουν συγκέντρωση και  πιο χαλαρά με αποτέλεσμα να δεχθούν γρήγορα την ισοφάριση και στη συνέχεια να χάσουν το παιχνίδι.

Ίσως είναι καλό για τον Ολυμπιακό που έχασε  τώρα και  σε αυτό το παιχνίδι που ούτως ή άλλως δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον  γιατί  έρχεται  στις 14 Φεβρουαρίου το εκτός έδρας παιχνίδι με την Λεβάντε και αν πήγαινε με επιθετικογενείς προσανατολισμούς  τα πράγματα θα ήταν άσχημα.

Ο Μίτσελ  είδε το παιχνίδι, εντόπισε τις αδυναμίες του Ολυμπιακού και σίγουρα θα πάρει τα μέτρα του και δεν θα παίξει…αμπάριζα κόντρα στους Ισπανούς.