Latest News

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Μία Ελληνίδα δίπλα στον Ομπάμα

Η Ελληνίδα Ισμήνη Καρύδη-Swensson κατάφερε να διαψεύσει τους γιατρούς που την ήθελαν να μένει για πάντα στην αναπηρική καρέκλα. Όχι μόνο στάθηκε στα πόδια της, αλλά αρίστευσε στις σπουδές της και...
 κατάφερε να «κατακτήσει» ακόμη και τον Λευκό Οίκο. Η όμορφη Ελληνίδα είχε ενεργό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία για την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, ενώ πρωτοστατεί και σε φιλανθρωπικές δράσεις έχοντας ιδρύσει την γνωστή και ιδιαίτερα δημοφιλή μη κερδοσκοπική οργάνωση «Stay United», που δραστηριοποιείται και στις πενήντα πολιτείες της Αμερικής. 
Σε ηλικία 3 ετών διαπιστώθηκε ότι έπασχε από νεανική ρευματοειδή αρθρίτιδα. Κατά καιρούς νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και το «Northweek Park Hospital» στο Λονδίνο. Η ιατρική πρόγνωση προέβλεπε παραμόρφωση του σώματος και μόνιμη αναπηρία της. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την υπερπροσπάθεια που χρειαζόταν να καταβάλω σε κάθε μου βήμα, ενώ τα πόδια μου ήταν δεμένα σε νάρθηκες. Δεν θέλησα όμως να δεχτώ ποτέ την κατάσταση αυτή ως μη αναστρέψιμη. Είχα ακλόνητη πίστη πως κάποια μέρα θα μπορούσα κι εγώ να κινούμαι όπως τα άλλα παιδιά».
Τελικά η θέλησή της αποδείχτηκε πιο δυνατή από τις διαγνώσεις: «Με εντατική άσκηση και υγιεινή ζωή κατάφερα να αποθεραπευτώ και πριν κλείσω τα δεκαέξι μου χρόνια είχα λάβει τιμητικές διακρίσεις για τις επιδόσεις μου στο κλασικό μπαλέτο από τη Royal Academy of Dance του Λονδίνου" δήλωσε η όμορφη Ισμήνη.