Latest News

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Απόφαση-σοκ: Ισόβια στον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο!


Ισόβια ποινή κάθειρξης για τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, αλλά και τους Παναγιώτη Σαξώνη και Μιχάλη Λεμούσια, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων...
Θεσσαλονίκης. Στον διευθυντή της Ταμειακής Υπηρεσίας Θωμά Γκόλα επέβαλε ποινή 15 ετών και 12 ετών στον έτερο διευθυντή Γεώργιο Γκαϊτατζή
Νωρίτερα, ο πρόεδρος απέρριψε την πρόταση του εισαγγελέα και δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό για Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, Μιχάλη Λεμούσια και Παναγιώτη Σαξώνη  Ελαφρυντικά πρότερου έντιμου βίου αναγνωρίζει μόνο για τους δύο διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας.
Ο εισαγγελέας είχε προτείνει να αναγνωριστούν για όλους τους κατηγορούμενους τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και για τον Παναγιώτη Σαξώνη επιπλέον  το ελαφρυντικό ότι ήταν ο άνθρωπος κλειδί για να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο.
Μετά την απόρριψη των ελαφρυντικών από τον πρόεδρο, ο εισαγγελέας πρότεινε ως ποινές ισόβια κάθειρξη για τους Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, Μιχάλη Λεμούσια και Παναγιώτη Σαξώνη, 17 χρόνια κάθειρξη για τον έναν διευθυντή της Ταμειακής Υπηρεσίας Θωμά Γκόλα και 12 χρόνια για τον έτερο διευθυντή Γεώργιο Γκαϊτατζή.
Νωρίτερα ο πρόεδρος ανακοίνωσε την ενοχή του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης ύψους 17,1 εκατ. ευρώ από το 1999 έως το 2008. Ο πρώην δήμαρχος κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση, δια παραλήψεως λόγω της εγγυητικής του θέσης ως δημάρχου.

Ένοχος και ο άλλοτε στενός συνεργάτης, πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση και για απλή συνδρομή σε πλαστογραφία.

Ο Παναγιώτης Σαξώνης κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση, απλή πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Επίσης, ένοχοι κρίθηκαν και οι δυο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας Θωμάς Γκόλας και Γεώργιος Γκαϊτατζής για άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση.

Ο πρόεδρος της έδρας Γιώργος Αποστολάκης ανακοίνωσε την αθώωση των τριών πρώην αντιδημάρχων Οικονομικών Μιχάλη Ζορπίδη, Θ. Αθανάσαρο και Αν. Γερογιάννη.

Αθώοι κρίθηκαν και όλοι οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών, πλην των δύο πρώην διευθυντών της ταμειακής υπηρεσίας.