Latest News

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Η επιστολή των 4 συλληφθέντων στην Κοζάνη

Με μακροσκελή τους ανακοίνωση, οι τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία στην Κοζάνη, καταθέτουν την άποψη τους για τα όσα συνέβησαν, ενώ απειλούν με πολιτικές εκτελέσεις και δολοφονίες αστυνομικών. Οι ίδιοι τονίζουν ότι...


"θα παλέψουν μέχρι την τελευταία τους σφαίρα". Οι τέσσερις συλληφθέντες, Δημήτρης Πολίτης, Νίκος Ρωμανός, Γιάννης Μιχαηλίδης και Ανδρέας Μπουρζούκος, επισημαίνουν ότι θα χρησιμοποιούσαν τα όπλα τους εναντίον των αστυνομικών στην Κοζάνη, ωστόσο δεν τον έπραξαν καθώς φοβήθηκαν για τη ζωής του ομήρου, τον οποίο είχαν απαγάγει μαζί με το αυτοκίνητο του κατά την επιχείρηση της διαφυγής τους. 
 "Είμαστε αμετανόητοι αναρχικοί και δεν επιζητάμε συμπάθεια, συμπόνια ή κατανόηση επειδή πράξαμε "λάθος" σε ένα "λάθος" κόσμο. 
Επιδιώκουμε τη διάδοση των προταγμάτων μας και των πρακτικών μας και θα το παλέψουμε μέχρι την τελευταία μας λέξη, μέχρι την τελευταία μας σφαίρα", υπογραμμίζουν. Αναφέρουν ότι συνελήφθησαν επειδή δεν ήξεραν τα κατατόπια στην περιοχή, ενώ παραδέχονται ότι προχωρούν σε ληστείες τραπεζών για την αγορά όπλων και πυρομαχικών και την ενοικίαση των καταλυμάτων τους. 
Το λάθος που οδήγησε στη σύλληψή τους "Λόγω του αστυνομικού κλοιού που σχηματίστηκε αυτόματα, ο σύντροφος που οδηγούσε το διαμορφωμένο εξωτερικά σαν ασθενοφόρο βαν, αναζητούσε διεξόδους διαφυγής για την ομάδα που έκανε τις ληστείες. 
Στην προσπάθειά του αυτή έκανε το λάθος να περάσει τρεις φορές από όχημα των μπάτσων, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί ύποπτος. Ακολούθησε καταδίωξη και μετά, λόγω άγνοιας της περιοχής στην οποία κατέληξε, έφτασε σε τέσσερα αδιέξοδα στους χωματόδρομους των ορυχείων, με αποτέλεσμα στο τελευταίο να περικυκλωθεί και να μην έχει πια κανένα ουσιαστικό περιθώριο διαφυγής". 
Καταγγελίες βασανισμού Μιλούν για κακοποίηση κι άγριο ξυλοδαρμό τους από τους αστυνομικούς, ενώ φορούσαν κουκούλες: "Εμείς σαν αναρχικοί αρνούμαστε να χρησιμοποιήσουμε μεθόδους βασανισμού απέναντι στους εχθρούς μας και προτάσσουμε την αξιοπρεπή πρακτική των πολιτικών "εκτελέσεων", καθώς δεν θέλουμε να αναπαράγουμε τη σαπίλα του κόσμου τους αλλά να την εξοντώσουμε. Μία επίθεση στους μπάτσους, όχι μόνο της Βέροιας, είτε με πέτρες, είτε με μολότοφ, είτε με όπλα, τους οδηγεί αδιαμφισβήτητα στο να επανεξετάσουν τις επιλογές τους, μετρώντας τις πληγές τους πριν ξανασηκώσουν χέρι. 
Γιατί όπως πολύ σωστά έχει ειπωθεί, οι εχθροί έχουν όνομα και διεύθυνση". 
 Στο κείμενό τους εκφράζουν τη συμπαράστασή τους σε ποινικό που έχει φυλακισθεί κατηγορούμενος για την πρώτη απόδραση, το 2006, των ποινικών Αλκετ Ριζάι και Βασίλη Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό.