Latest News

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Σε νέα 48ωρη απεργία οι ναυτεργάτες

Σε νέα 48ωρη απεργία οι ναυτεργάτες - Με κλιμάκωση προειδοποιεί η ΠΝΟΚλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων που κρατούν αποκλεισμένα τα νησιά εδώ και έξι ημέρες, αποφάσισαν οι ναυτεργάτες, μετά την αδυναμία...

επίτευξης συμφωνίας με την κυβέρνηση για την καταβολή δεδουλευμένων και την απόσυρση πολυνομοσχεδίου που ρυθμίζει τις εργασιακές τους σχέσεις. 
  Οι ναυτεργάτες ζητούν την καταβολή δεδουλευμένων και αναδρομικών άνω των έξι μηνών στα πληρώματα των επιβατηγών πλοίων και απόσυρση του πολυνομοσχεδίου που καταργεί ουσιαστικά τον θεσμό της συλλογικής σύμβασης εργασίας, εισάγοντας την σύναψη ατομικών συμβάσεων μεταξύ του πλοιοκτήτη και του Έλληνα ναυτικού.
  Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) συνεδρίασε νωρίτερα την Τρίτη και αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία από το πρωί της Τετάρτης, προειδοποιώντας μάλιστα με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ ανέφερε ότι στην συνάντηση που είχε την Δευτέρα με τον υπουργό Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά του κλάδου για απόσυρση του πολυνομοσχεδίου που "ξεκληρίζει τον κλάδο των ναυτεργατών και όλο το πλέγμα των νομικών κανόνων ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου, που τον συγκροτούν".
Η κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο επιστράτευσης των ναυτεργατών, όπως έγινε με τους εργαζομένους του μετρό τον προηγούμενο μήνα, μετά το κυκλοφοριακό έμφραγμα που είχε προκαλέσει η πολυήμερη απεργία τους.