Latest News

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Με καθυστέρηση 12 ημερών ενημέρωσαν τους καταναλωτές για κρέας αλόγου στον Πειραιά!

Αν και γίνεται χαμός σ΄όλη την Ευρώπη για το κρέας αλόγου, η Αντιπεριφέρεια Πειραιά ενημέρωσε μόλις σήμερα τους καταναλωτές ότι  ελέγχονται 13 τόνοι κατεψυγμένου κρέατος από... 

τη Ρουμανία. Ειδικότερα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πειραιά ενημερώθηκε στις 13 Φεβρουαρίου με επείγον έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και αντίστοιχο του Ε.Φ.Ε.Τ, ότι οι εταιρείες FINDUS και COMIGEL απέσυραν από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου κατεψυγμένα γεύματα, επειδή περιείχαν κρέας αλόγου σε ποσοστό 30-100%. Η προέλευση του κρέατος αυτού πιθανόν να προήλθε από δύο σφαγεία στη Ρουμανία. 
Οι ελεγκτές προχώρησαν σε διερευνητικούς ελέγχους σε εγκαταστάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή ευθύνης της και δέσμευσαν σε δύο ψυκτικές αποθήκες 13 τόνους βοείου κατεψυγμένου κρέατος προέλευσης Ρουμανίας, προκειμένου να προβούν σε περαιτέρω εργαστηριακούς ελέγχους. 
Από τα σημερινά στοιχεία των ελέγχων προκύπτει ότι εταιρεία σούπερ μάρκετ προέβη σε προληπτική ανάκληση από την ελληνική αγορά προϊόντων (λαζάνια μπολονέζ και κανελόνια μπολονέζ) τα οποία έχουν παραχθεί για λογαριασμό της. Οι έλεγχοι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. 
 @ Μα καλά είναι δυνατόν οι καταναλωτές του Πειραιά να ενημερώνονται με καθυστέρηση 12 ημερών για ένα θέμα που έχει να κάνει με την υγεία τους;