Latest News

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Βομβιστική επίθεση στο «The Mall»

Βομβιστική επίθεση με δύο τραυματίες στο Mall Δύο υπάλληλοι σεκιούριτι τραυματίστηκαν ελαφρά από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στις 10.40 το πρωί στο εμπορικό κέντρο «The Mall»...
στο Μαρούσι. 
Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης υπό την προεδρία του Ν.Δένδια, ενώ ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Χτύπημα υψηλού ρίσκου» χαρακτηρίζει την επίθεση η Ελληνική Αστυνομία.
Στις 09:55 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε 50 λεπτά ενώ ακολούθησε και νέο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 09:58 στη ιστοσελίδα zougla.gr.
Ο άγνωστος δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε ότι θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης. Ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μαζί με την υπηρεσία ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού κέντρου εκκένωσαν το χώρο.
Από την έκρηξη του μηχανισμού έχουν προκληθεί ζημιές στο κτήριο.
Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο πρώτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου όπου βρίσκονται εμπορικά καταστήματα και ένα υποκατάστημα τράπεζας, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά δύο υπάλληλοι σεκιούριτι, οι οποίοι διακομίστηκαν στο ΚΑΤ για τις πρώτες βοήθειες.
Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της εκκένωσης αλλά οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί και στο χώρο υπήρχαν μόνο οι υπάλληλοι σεκιούριτι και αστυνομικοί.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία και στο σημείο βρίσκονται πυροτεχνουργοί, καθώς και ασθενοφόρα.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για ωρολογιακό μηχανισμό και η έκρηξη ήταν μικρής ισχύος.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Νίκος Δένδιας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ ανέφερε ότι μέσα στο εμπορικό κέντρο βρίσκονταν περίπου 200 άτομα, ωστόσο το κτήριο εκκενώθηκε εγκαίρως και δεν υπήρξαν περαιτέρω απώλειες. Ο κ. Πατούλης πρόσθεσε ότι στο εσωτερικό του εμπορικού κέντρου τα ειδικά κλιμάκια της ΕΛΑΣ ερευνούν το χώρο για τυχόν ύπαρξη άλλων μηχανισμών, ενώ ανέφερε ότι έχουν προκληθεί ζημιές.

Λόγω της έκρηξης και κατ' εντολή της ΕΛ.ΑΣ. έκλεισε ο σταθμός του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου στη Νερατζιώτισσα και οι συρμοί κινούνται στο τμήμα Πειραιάς - Ειρήνη.
Επίσης, κλειστό είναι και το τμήμα του Προαστιακού από Μεταμόρφωση έως Δουκίσσης Πλακεντίας. Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά από και προς το σταθμό του Κιάτου έως το σταθμό της Μεταμόρφωσης και από και προς το σταθμό της Δ. Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο.