Latest News

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Πέταξαν μαθητή στο δρόμο, λόγω κρίσης!

Εδιωξαν το παιδί τους από το σπίτι γιατί δεν έβγαιναν οικονομικά

"Κύμα" συμπαράστασης στο Facebook έχει προκαλέσει η συγκλονιστική ιστορία με πρωταγωνιστή 18χρονο μαθητή που βρέθηκε σε άθλια κατάσταση...

στους δρόμους.

Η κρίση χωρίζει μέχρι και οικογένειες και ο 18χρονος μαθητής του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, που από το σπίτι της οικογένειάς του βρέθηκε στο δρόμο, αποτελεί το πιο τραγικό παράδειγμα.
Οι πολύτεκνοι γονείς του αδυνατούσαν να συντηρήσουν όλα τα παιδιά της οικογένειας, με αποτέλεσμα να δείξουν την... έξοδο στον 18χρονο, αφήνοντάς τον να αναζητήσει την τύχη του, στους δρόμους, μόνος και αβοήθητος.
Την κατάσταση του νεαρού συνειδητοποίησαν οι συμμαθητές του στο σχολείο, όταν μετά από μία αιμορραγία οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Σε επικοινωνία του σχολείου με τους γονείς του, απάντησαν πως δεν τους ενδιαφέρει και οι εκπαιδευτικοί «να κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν με το παιδί».
Το παιδί είχε εκδιωχθεί από το σπίτι και πριν ενηλικιωθεί, αλλά είχε επιστρέψει στο σπίτι της οικογένειας με εισαγγελική παρέμβαση. Μόλις όμως ενηλικιώθηκε, ο 18χρονος Νίκος είδε ξανά την πόρτα της εξόδου.
Οι συμμαθητές του, στη σελίδα του σχολείου στο Facebook, ανήρτησαν έκκληση για βοήθεια προς τον 18χρονο. Σύμφωνα με το cretalive.gr, οποιοσδήποτε μπορεί κι επιθυμεί να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο τον 18χρονο μπορεί να επικοινωνήσει, απογευματινές ώρες, με το σχολείο στο 2810 223 434 και κινητό εξυπηρέτησης 6984 445879.
Προσωρινή λύση για το νεαρό βρέθηκε, με τη φιλοξενία του στο ΚΗΦΗ Αγίας Τριάδας. Ο 18χρονος αναζητεί μια θέση εργασίας για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του.
Μέχρι τότε, στο σχολείο τοποθετούνται κουτιά για τη συγκέντρωση χρημάτων για τον Νίκο αλλά κι άλλους τέσσερις μαθητές που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ για τον 18χρονο, μαθητές και καθηγητές συγκέντρωσαν τις ημέρες των γιορτών δύο σακούλες με τρόφιμα.