Latest News

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Οι Πειραιώτες θέλουν διαφάνεια στο Δήμο...

Δύο χρόνια έχουν περάσει ήδη και δεν έχει γίνει ακόμα ο διαχειριστικός έλεγχος στα οικονομικά του Δήμου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων των προηγούμενων δημοτικών αρχών... 
Αγραπίδη και Φασούλα. 

 Η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου είχε αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από σχετική εισήγηση του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου. 

Τότε, ο δήμαρχος είχε δηλώσει χαρακτηριστικά τα εξής: 

«Χαιρετίζουμε το διαχειριστικό έλεγχο που διεξάγουν οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης στη ΔΗ.ΡΑ.Π. Ως γνωστόν, η διαφάνεια είναι η σημαία της πολιτικής μας και στο πλαίσιο αυτό, στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 25/1/2011, θα εισηγηθώ την άμεση κίνηση των διαδικασιών για τη διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου στα οικονομικά του Δήμου. Ο Πειραϊκός λαός, δικαιούται να έχει ένα Δήμο που θα τον χαρακτηρίζει τόσο η διαφάνεια, όσο και η λειτουργικότητα. Και θα τον έχει...».

 Άρα, από την στιγμή που δεν έχει ξεκινήσει καν ο διαχειριστικός έλεγχος στα οικονομικά, τότε  θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει πως σήμερα οι Πειραιώτες δεν έχουν ένα Δήμο που λειτουργεί με διαφάνεια, αν και το δικαιούνται, σύμφωνα τουλάχιστον με τα λεγόμενα του ίδιου του δημάρχου.

@Έτσι, δεν είναι ή κάνουμε λάθος;