Latest News

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Επέμβαση των ΜΑΤ στα Σεπόλια

Τα ΜΑΤ μπήκαν στο Μετρό στα Σεπόλια. Κυνήγι με τα φύλλα πορείαςΕπιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκ τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια για την απομάκρυνση των απεργών μετά την απόφαση επίταξης που πήρε...

η κυβέρνηση. Στην επιχείρηση συμμετείχαν έξι διμοιρίες των ΜΑΤ και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ. Οι αστυνομικοί έσπασαν τις αλυσίδες που είχαν τοποθετήσει οι εργαζόμενοι του μετρό στην κεντρική πύλη και στη συνέχεια μπήκαν στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων, απομακρύνοντας όσους βρίσκονταν στον χώρο. Προσήχθησαν τρεις εργαζόμενοι οι οποίοι εν συνεχεία αφέθησαν ελεύθεροι ενώ οι δρόμοι γύρω από το αμαξοστάσιο έχουν αποκλειστεί. Έξω από το κέντρο ελέγχου του μετρό παραγμένουν παραταγμένες αστυνομικές δυνάμεις ενώ πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζομένους κοντά στο αμαξοστάσιο. 
 Πάντως, οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μεταφοράς έχουν εξαγγείλει νέες κινητοποιήσεις για σήμερα. Η επίδοση των φύλλων επιστράτευσης στους 2.500 απεργούς στα μέσα σταθερής τροχιάς ξεκίνησε χθες το απόγευμα στις οικίες τους. Ωστόσο, εργαζόμενοι του μετρό επισήμαναν ότι θα ήταν επικίνδυνο να τεθεί σε λειτουργία σήμερα το μετρό εάν δεν τοποθετηθούν και δουλέψουν στις θέσεις τους εργαζόμενοι από όλες τις ειδικότητες. Στους κόλπους του υπουργείου Ανάπτυξης θεωρούν ότι στόχος είναι η εφαρμογή της νομιμότητας και ότι τα περισσότερα φύλλα επίταξης, αν όχι όλα, έχουν επιδοθεί. Επισημαίνουν επίσης ότι σε περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος δεν έχει λάβει το φύλλο επίταξης, μπορεί να το λάβει από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ γνωρίζουν ότι χρειάζεται να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα πριν επανέλθουν σε λειτουργία οι συρμοί.