Latest News

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ποιους θέλουν στο σκαμνί οι Έλληνες

Μείζον οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο συνιστά η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και υπάρχουν ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν οι περισσότεροι πολίτες, όπως προκύπτει από τη...

δημοσκόπηση της VPRC για την εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο» που έγινε την 10η Ιανουαρίου του 2013. 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 78% των ερωτηθέντων κάνει λόγο για ένα σκάνδαλο ενώ μόλις το 13% θεωρεί την υπόθεση ως μια συνηθισμένη περίπτωση φοροδιαφυγής. 
Σχετικά με τις ποινικές ευθύνες που αποδίδουν οι ερωτώμενοι στους πολιτικούς πρωταγωνιστές που χειρίστηκαν τη λίστα Λαγκάρντ, το υψηλότερο ποσοστό συγκεντρώνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου (81%) και ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου (76%), ο Ευάγγελος Βενιζέλος (71%) και τέλος, ο Λουκάς Παπαδήμος με το χαμηλότερο αλλά διόλου αμελητέο 51%. 
Αναλύοντας τα ποσοστά των ποινικών ευθυνών κατά τους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, τα αντίστοιχα ποσοστά εμφανίζουν αρκετές διαφοροποιήσεις. 
Στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ποινικές ευθύνες αποδίδει το 78% των ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό ανέρχεται στο 94%. Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το ποσοστό των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι στο 57%, ενώ αυτών του ΣΥΡΙΖΑ στο 85%, για τον Γιώργο Παπανδρέου είναι στο 69% των ψηφοφόρων της ΝΔ και στο 81% αυτών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τέλος για τον Λουκά Παπαδήμο το ποσοστό των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι στο 33% έναντι αυτών του ΣΥΡΙΖΑ που είναι στο 63%.
@ Για αρχή καλά θα είναι, αλλά πρέπει να ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι...