Latest News

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Με καλάσνικοφ χτύπησαν τα γραφεία της ΝΔ


Τον τρόμο και τον πανικό σκόρπισαν δύο άγνωστοι που πυροβόλησαν με καλάσνικοφ  τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ. Η επίθεση...

με πυροβολισμούς σημειώθηκε, μετά τις 2.30 τα ξημερώματα, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα πυροβόλησαν με καλάσνικοφ κατά του κτιρίου.
Μάλιστα, μετά την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, βρέθηκε σφαίρα στο γραφείο του πρωθυπουργού, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου στην πρωινή εκπομπή του Mega. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
Από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Εκείνη την ώρα μέσα στα γραφεία βρίσκονταν μόνο άνθρωποι της ασφάλειας του κτιρίου
Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δύο δράστες επέβαιναν σε μηχανή και αφού στάθμευσαν στο πλάι του κτιρίου, ένας από αυτούς κατέβηκε από τη μηχανή, πυροβόλησε και στη συνέχεια διέφυγε με τον συνεργό του.
Ωστόσο, στις 9.00 το πρωί έγινε γνωστό ότι στην οδό Φλέμινγκ 42, στο Παλαιό Φάληρο βρέθηκε ένα μισοκαμμένο αυτοκίνητο το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.
Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί προχθές από την περιοχή της Μεταμόρφωσης και σύμφωνα με την μέχρι τώρα έρευνα της αντιτρομοκρατικής οι χρόνοι ταιριάζουν όπως και οι περιγραφές από μάρτυρες.
Το κλεμμένο ΙΧ είναι μάρκας Toyota Auris, γκρι χρώματος και μεταφέρεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Πιθανολογείται ότι στόχος των πυρών ήταν η πινακίδα με το λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας που είναι αναρτημένη στο κτίριο.
Αμέσως ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν επί τόπου δυνάμεις της αστυνομίας, αλλά και της αντιτρομοκρατικής, οι οποίες απέκλεισαν τον χώρο.
Τα ευρήματα
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, από την μέχρι στιγμής έρευνα στο χώρο έχουν βρεθεί:
  • Μία βολίδα, η οποία διαπέρασε την τζαμαρία του 3ου ορόφου και βρέθηκε εντός του γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά
  • Μία βολίδα που βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου
  • Εννέα κάλυκες Kαλάσνικοφ σε νησίδα, στον παράδρομο της Λ. Συγγρού, στο ύψος του αριθμού 348.
TΤα ευρήματα  έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για βαλλιστική και άλλες εξετάσεις.
Η περιοχή γύρω από τα γραφεία της ΝΔ έχει αποκλειστεί και επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και διερευνούν το περιστατικό. Στις έρευνες συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική ενώ συνεχίζεται η έρευνα στο κτίριο για να εντοπιστούν τυχόν σφαίρες και σε άλλα σημεία, πέραν του γραφείου του πρωθυπουργού.
Για την επίθεση ενημερώθηκε άμεσα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επίσκεψη του οποίου στα γραφεία του κόμματος αναμένεται εντός της ημέρας.