Latest News

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΓΚΑΛΟΠ: Στήθος με στήθος ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

VPRC: Στήθος με στήθος ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Μάχη στήθος με στήθος δίνουν -λένε τώρα- η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σε δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό της Εφημερίδας...


των Συντακτών. 
Η Ν.Δ. και ο Α. Σαμαράς εμφανίζονται ενισχυμένοι σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας. Ομως, η πλειονότητα των πολιτών πιστεύει ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση. Καταλληλότερος για την πρωθυπουργία παραμένει μακράν ο «κανένας». Η εκτίμηση εκλογικής επιρροής φέρνει τα δύο κόμματα ισόπαλα στο 29,5%. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ περνάει μπροστά με 31,6% έναντι 27,2% του ΣΥΡΙΖΑ. 
Tρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Έλληνες. Eκτο κόμμα είναι το ΚΚΕ και ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά. Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, η απάντηση κανένας συγκεντρώνει 45%, ο Αντώνης Σαμαράς 21,2% και ο Αλέξης Τσίπρας 11,6%. 
Τρίτος έρχεται ο Πάνος Καμμένος με 5,2%, τέταρτος ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 4,3% και πέμπτος ο Φώτης Κουβέλης με 3,6%. Στην ερώτηση ποιο κόμμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την οικονομική κρίση, την απάντηση «κανένα» επιλέγει το 59,6% των ερωτηθέντων, τη ΝΔ το 16,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ το 8,9%.