Latest News

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Τι αλλάζει στις μετεγγραφές φοιτητών

Αλλαγές στις μετεγγραφές των φοιτητών ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προκειμένου να βοηθήσει τις οικογένειες που έχουν παιδιά στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και αντιμετωπίζουν... 

οικονομικές δυσκολίες. 
Η νομοθετική ρύθμιση αφορά οικογένειες φοιτητών που κατά το οικονομικό έτος 2011 εισόδημα του δυνητικά δικαιούχου και των μελών της οικογένειάς του δεν ξεπερνά το ποσό των 7.500 ευρώ κατά κεφαλήν. 
Αυτό σημαίνει για παράδειγμα ότι το εισοδηματικό όριο είναι 22.500 για μια τριμελή οικογένεια και 37.500 ευρώ για μια πενταμελή, γεγονός που ευνοεί τις πολύτεκνες οικογένειες και μάλιστα αναλογικά. 
Ειδική πρόβλεψη υπάρχει για τις μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς και για φοιτητές, των οποίων οι γονείς ή οι κηδεμόνες, ένας εκ των δύο ή και οι δύο αθροιστικά, έχουν αποδεδειγμένα συμπληρώσει δέκα (10) μήνες ανεργίας εντός του 2012, όπου το εισόδημα υπολογίζεται στο διπλάσιο, δηλαδή 15.000 € κατά κεφαλήν. 
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των μεταφερόμενων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 10% του συνολικού αριθμού των εισακτέων ανά Σχολή ή Τμήμα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα το ποσοστό φτάνει το 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων.