Latest News

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Τι λένε οι καταζητούμενοι Μαζιώτης, Ρούπα- "Ξαναχτύπησαν" με επιστολές στο δικαστήριο


Οι φυγόδικοι Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα στη δίκη για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» έκαναν την επανεμφάνισή τους...
με επιστολές-δηλώσεις που αναγνώσθηκαν στο δικαστήριο κατά τη σημερινή «απολογία» τους.
Οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι φυγοδικούν εδώ και τρεις μήνες όταν αποφυλακίστηκαν επειδή έληξε το 18μηνο της προφυλάκισής τους και παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί.
Σήμερα κατά τη διάρκεια της δίκης στην οποία δεν παρέστησαν, φυσικά, οι Μαζιώτης και Ρούπα απολογήθηκαν μέσω επιστολής προς τη συνήγορο υπεράσπισής τους τις οποίες ζήτησαν να διαβαστούν εντός της αίθουσας.
O Νίκος Μαζιώτης στην επιστολή που έχει ημερομηνία Οκτώβρης του 2012 τονίζει ότι «οι επαναστάτες δεν απολογούνται, αντίθετα υπερασπίζονται τη δράση τους αψηφώντας τις συνέπειες. Σε όλες τις διώξεις ποτέ δεν αρνήθηκα ότι συμμετείχα στα γεγονότα, ποτέ δεν απαρνήθηκα τη δράση μου μπροστά στον εχθρό. Είμαι και ήμουν πάντα συνεπής. Οι κατηγορίες για τον Επαναστατικό Αγώνα είναι ο πλέον ύψιστος τίτλος τιμής. Η συμμετοχή μου είναι αποτέλεσμα πολιτικής ωρίμανσης».
Προσθέτει, ακόμη, ότι «στις μέρες μας είναι επιτακτική και πιο αναγκαία από ποτέ η ένοπλη επανάσταση» ενώ κάνει ειδική αναφορά στον Λάμπρο Φούντα, ο οποίος έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς το Μάρτη του 2010, σημειώνοντας «Για εμάς δεν είναι νεκρός, θα μείνει στη μνήμη μας όπως όλοι οι μαχητές».
Από την πλευρά της η Πόλα Ρούπα στη δήλωσή της, που έχει ημερομηνία Δεκέμβριος του 2012, τονίζει ότι ποτέ δεν ένιωσε υπόλογη για τη δράση σημειώνοντας «Ο Επαναστατικός Αγώνας ήταν μία οργάνωση, ορόσημο για πολλούς αγωνιστές. Σήμερα είναι ορατό το κενό μιας τέτοιας επαναστατικής δράσης. Είμαι υπερήφανη και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα».
Χαρακτηρίζει ως μοναδικό στόχο του Ε.Α. την «ένοπλη κοινωνική δράση από το προλεταριάτο, η οποία μπορεί να φέρει την επανάσταση, καθώς η κυβέρνηση θα κατέρρεε κάτω από το βάρος της κοινωνικής πίεσης».
«Στοχοποιήσατε και στοχοποιείτε το παιδί μου. Έχουμε πόλεμο. Η εκδίκηση του κράτους στρεφόταν κατά του παιδιού μου και αυτό δεν θα σας το συγχωρήσω ποτέ. Για να μην ζήσει σε έναν κόσμο αδικίας, είναι μεγάλο χρέος μας να τον αλλάξουμε. Αυτή είναι η μόνη κληρονομιά που έχω να του αφήσω, μία επαναστατική κληρονομιά», συμπληρώνει η Πόλα Ρούπα.
Στο πλαίσιο της δίκης, ο κατηγορούμενος Κώστας Γουρνάς, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, τονίζοντας «Έχω την άποψη ότι ανεξάρτητη Δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Όχι ότι σας παίρνουν πια τηλέφωνο, αλλά είστε άνθρωποι που ζείτε στην κοινωνία και διαβάζετε δημοσιεύματα. Με ποιούς όρους θα δικαστώ, όταν βγαίνει non paper που λέει ότι κακώς βγήκαμε με το 18μηνο;»