Latest News

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ποιοι είναι οι τρεις πλουσιότεροι Έλληνες του 2012

Τρεις Έλληνες με τον πρώτο να είναι σχετικά άγνωστος στη χώρα μας, περιλαμβάνονται στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου για το 2012, σύμφωνα με....

 το «Forbes».

Στη λίστα υπάρχουν και τρεις Έλληνες, με πρώτο στη θέση 418 και με 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια τον Αριστοτέλη Μυστακίδη, κορυφαίο στέλεχος της πολυεθνικής Glencore, της μεγαλύτερης εταιρείας του κόσμου στο εμπόριο πρώτων υλών.

Ο σχετικά άγνωστος Έλληνας κροίσος εμφανίζεται για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη λίστα και αφήνει αρκετά πίσω τους πιο γνωστούς, Σπύρο Λάτση, ο οποίος είναι στη θέση 464 με 2,6 δισ. δολάρια, και Φίλιππο Νιάρχο, που βρίσκεται πιο κάτω, στη θέση 491, με 2,5 δισ. δολάρια.

Κατά τα λοιπά, για τρίτη διαδοχική χρονιά ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών, Κάρλος Σλιμ Χελού βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.
Ο Χελού ήρθε πρώτος με 69 δισεκατομμύρια δολάρια στον λογαριασμό του, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Μπιλ Γκέιτς με 61 δις και στην τρίτη ο Γουόρεν Μπάφετ με 44 δισ. δολάρια.