Latest News

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Για ποια δικαίωση μιλάνε στη ΔΗΡΑΠ;

Με ένα κείμενο πιλάφι 1.608 λέξεων (!) με τίτλο "Δικαίωση για το "Κανάλι 1", πανηγύρισε η διοίκηση της ΔΗΡΑΠ την τελευταία δικαστική απόφαση που κήρυξε...

 παράνομη και καταχρηστική την απεργία των τεχνικών στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά.

 Το κείμενο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του "Καναλιού 1" ( Σ.Σ. Εμφανίζεται ως αναδημοσίευση από τοπική εφημερίδα, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι φυτεύτηκε από τη διοίκηση της ΔΗΡΑΠ). 
Συνοπτικά, κάνει λόγο για "απόφαση- σταθμό", χαρακτηρίζει "κόλαφο για την ΕΤΕΡ τις εξελίξεις", ενώ δεν παραλείπει να μαντέψει και το μέλλον, μιλώντας  για "νέα εποχή που ξεκινά για τα δημοτικά ραδιόφωνα".  
 Το πόνημα περιλαμβάνει και διάφορες αυθαίρετες νομικίστικες ανοησίες, όπως για παράδειγμα τα περί μη δυνατότητας των εργαζομένων ή απολυμένων να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, αλλά τις προσπερνάμε για καθαρά λόγους συντομίας, αλλά και σοβαρότητας. 

Εκείνο όμως που δεν χωνεύεται με τίποτα είναι τα περί δικαίωσης για το "Κανάλι 1". Η διοίκηση της ΔΗΡΑΠ θεωρεί προφανώς πως η δικαστική απόφαση για την απεργία αποτελεί το μεγαλύτερο επίτευγμα της θητείας της! 

Για ποια δικαίωση μιλάνε όμως την στιγμή που το δημοτικό ραδιόφωνο υπολειτουργεί εδώ και πολύ καιρό, παραμένει χωρίς ταυτότητα και πρόγραμμα, απολύονται απλήρωτοι εργαζόμενοι, κόβονται μισθοί. Ενώ εξακολουθεί να κοστίζει πανάκριβα στον πειραϊκό λαό, να έχει μηδενικά έσοδα και ανύπαρκτη ακροαματικότητα με τους ακροατές ν' αγνοούν τις α-διάφορες εκπομπές του.

@ Για ποια δικαίωση για το "Κανάλι 1" μιλάνε λοιπόν