Latest News

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Μήπως μας δουλεύουν με το monorail;

Την ώρα που ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος δηλώνει ότι δεν πρόκειται να γίνει το ιπτάμενο τρενάκι στο λιμάνι, τουλάχιστον όσο εκείνος έχει τα... 


ηνία του Δήμου, η διοίκηση του ΟΛΠ  δίνει - λέει - μάχη με τον χρόνο για το monorail του Πειραιά! Κι αυτό γιατί αν το έργο δεν δημοπρατηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα τότε θα χαθούν και τα δεσμευμένα κονδύλια του ΕΣΠΑ. 
Μάλιστα μαθαίνουμε πως παρά τις αντιρρήσεις του δήμου Πειραιά ο μίστερ ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου και προσέλαβε τεχνικό σύμβουλο προκειμένου να τρέξει τον διαγωνισμό. 
(σ.σ. Πρέπει να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου χρόνου).
 Όπως είναι γνωστό, η γραμμή monorail σχεδιάζεται να κατασκευαστεί εξολοκλήρου πάνω σε γέφυρα προκειμένου να μην έρχεται σε επαφή με την τοπική κυκλοφορία, σε ύψος 5,8 μέτρων. Το μήκος του θα είναι 6 χλμ. Στην πρώτη φάση του έργου προβλέπεται η κατασκευή οκτώ σταθμών και θα μπορεί να εξυπηρετεί 2.000 επιβάτες ανά ώρα και ανά κατεύθυνση. Ο χρόνος κατασκευής υπολογίζεται σε περίπου δύο χρόνια και αν οι κατασκευές ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι θα μπορούν να ολοκληρωθούν στα μέσα του 2015.
Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου ο δήμαρχος είχε θέσει ανάμεσά σ' άλλα θέματα και το ιπτάμενο τρενάκι και όπως είχε ανακοινωθεί ο Αντώνης Σαμαράς είχε αποδεχθεί το αίτημα της δημοτικής αρχής για να μην προχωρήσει η κατασκευή του έργου  monorail στον Πειραιά
@ Μήπως μας δουλεύουν ψιλό γαζί με το ιπτάμενο τρενάκι στο λιμάνι;