Latest News

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Εν αναμονή εξελίξεων για τη λίστα Λαγκάρντ

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις από την αξιολόγηση των οικονομικών εισαγγελέων και των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ. Οι οικονομικοί εισαγγελείς και οι προανακριτικοί υπάλληλοι του...

...ΣΔΟΕ διενεργούν πυρετώδεις διασταυρώσεις μεταξύ της λίστας που τους είχε παραδοθεί προ διμήνου με αυτή που παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. 
Οι πληροφορίες για διαφορές στη επίσημη λίστα από εκείνη που είχε δημοσιοποιηθεί και που είχε παλαιότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος δημιουργεί σκιές για τον βασικό εταίρο της κυβέρνησης, ενώ το ότι η παρουσίασή της καθυστερεί παρότι έχει παραληφθεί επισήμως εντείνει τον προβληματισμό και τη νευρικότητα και στα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης. Οι καταγγελίες ξεκίνησαν από τη Νάντια Βαλαβάνη του ΣΥΡΙΖΑ που δήλωσε σε τηλεοπτική της συνέντευξη ότι η λίστα που παραλήφθηκε τώρα έχει 600 περισσότερα ονόματα από την αρχική. Μόλις οι επιτελείς του Ευάγγελου Βενιζέλου είδαν στον Τύπο τη φημολογία για συν 600 ονόματα έδειξαν αμέσως στην κατεύθυνση του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, λέγοντας πως θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, δίνοντας στη δημοσιότητα το πόρισμά το για το αν υπάρχουν ή όχι και άλλα ονόματα στο περίφημο έγγραφο που παρέλαβε το 2010 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε σχέση με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από το περιοδικό Hot Doc. 
 Ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε μέσω του εκπροσώπου του Π. Σκουρλέτη. «Στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και στις προσπάθειες απόκρυψης της αποτυπώνεται και συμπυκνώνεται η ελεγχόμενη διάχυτη ανομία και φοροδιαφυγή, η κακοδιοίκηση και η οικειοποίηση δημόσιων πόρων, που δεν ήταν το αποτέλεσμα λαθών ή παραλείψεων, αλλά επιλογή του δικομματισμού προς όφελος μιας συγκεκριμένης οικονομικής ολιγαρχίας» αναφέρει σε δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.