Latest News

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ποιος κορυφαίος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ εμπλέκεται στη Λίστα Λαγκάρντ;

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω απ' τη λίστα Λαγκάρντ καθώς οι πληροφορίες για αλλοίωση μοιάζουν να επιβεβαιώνονται. H...

...σύγκριση από τους οικονομικούς εισαγγελείς έπεσε πάνω σε όνομα κορυφαίου υπουργού του ΠΑΣΟΚ. 
Τρία ονόματα προσώπων που έχουν σχέση μεταξύ τους και το ένα από αυτά παραπέμπει στον υπουργό έλειπαν από την πρώτη λίστα, αλλά περιλαμβάνονται σε αυτή που έφτασε πριν μια εβδομάδα στη χώρα μας. Οι πληροφορίες αναφέρουν με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο ότι δεν πρόκειται για άτομο που είναι αυτή τη στιγμή στην ενεργό πολιτική, ωστόσο υπήρξε βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ. 
Στη νέα λίστα εμφανίζονται οι λογαριασμοί τριών προσώπων. Και τα τρία έχουν σχέση μεταξύ τους και το ένα από αυτό άμεση σχέση με τον εν λόγω πρώην υπουργό. Σε έναν από τους λογαριασμούς του προσώπου που έχει άμεση σχέση με τον πρώην υπουργό καταγράφονται ποσά 1.222.000 δολαρίων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ένας ακόμη λογαριασμός είναι κλειστός. 
 Αν και οι διαφορές της πρώτης με τη δεύτερη λίστα είναι όπως όλα δείχνουν ελάχιστες, η αλλοίωσή της ως προς τα συγκεκριμένα πρόσωπα οδηγεί στο συμπέρασμα πως κάποιος προσπάθησε να προστατέψει τον κορυφαίο υπουργό του ΠΑΣΟΚ αφαιρώντας τα παραπάνω στοιχεία από την αρχική λίστα. Στην ερώτηση για το ποιος μπορεί να είναι η απάντηση είναι πως πρόκειται για γνωστό πολιτικό πρόσωπο, αλλά δεν γίνεται λόγος για πρώην πρωθυπουργό ή αρχηγό κόμματος. 
Οι πληροφορίες μιλούν συγκεκριμένα για τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και για πρώην βουλευτή που διετέλεσε υπουργός, το όνομά του μάλιστα λένε παραπέμπει σε πρόσωπο της πολιτικής ζωής του τόπου που έχει αποβιώσει, αλλά ο ίδιος είναι εν ζωή.
 Όπως ελέχθη χαρακτηριστικά απο εισαγγελικούς κύκλους «κάποιος έβαλε χέρι στην πρώτη λίστα, που στάλθηκε από τη Γαλλία». 
Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι δεν υπάρχει άλλη διαφοροποίηση στη δεύτερη λίστα, που παρελήφθη εσχάτως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.
 Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, στο διαβιβαστικό έγγραφό τους δεν περιλαμβάνουν κανένα πόρισμα από τη σύγκριση, που έγινε στις λίστες. 
Σήμερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, αναμένεται να διαβιβάσει το έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα το διαβιβάσει στον πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκο. 
@ Ο υπουργός του Μνημονίου Παπακωνσταντίνου...