Latest News

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Γ. Κουράκος: Ο Γ. Βουλγαράκης πίσω από τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" του Π. Καμμένου

Με καταγγελίες ότι πίσω από τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου  κινεί τα νήματα ο Γιώργος Βουλγαράκης, αποχώρησε  ο βουλευτής Β΄ Πειραιά Γιάννης Κουράκος. Βγαίνοντας 
από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ένα τέταρτο μετά την έναρξή της ο Γ. Κουράκος  κατήγγειλε στους δημοσιογράφους, μετά από όσα έγιναν, τον  πήρε στο τηλέφωνο ένας πολιτικός και του είπε: 
Τώρα που βρήκαμε λεφτά για το κόμμα πάτε να το διαλύσετε; Ο κ. Κουράκος διευκρίνισε ότι ο πολιτικός ήταν ο Γ. Βουλγαράκης, στον οποίο, όπως είπε, του απάντησε, Τι μου ζητάς; πώς να μαζέψω εγώ τον Χρ. Ζώη; Σύμφωνα με τον κ. Κουράκο, ο κ. Βουλγαράκης του ανταπάντησε ότι θα τηλεφωνούσε ο ίδιος στον κ. Ζώη.
Πάντα σύμφωνα με τον βουλευτή Β΄ Πειραιά, ο ίδιος και ο κ. Ζώης είναι πρόθυμοι να πάνε στον εισαγγελέα και να ζητήσουν την άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αλήθεια των ισχυρισμών Βουλγαράκη και ότι καλούν τον κ. Καμμένο να πράξει το ίδιο.
Τέλος ο κ. Κουράκος είπε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία θέση στο κόμμα όταν βρίσκονται άτομα όπως ο κ. Βουλγαράκης πίσω από αυτό.
Αντίδραση Βουλγαράκη στις καταγγελίες για εμπλοκή του στους Ανεξάρτητους Ελληνες
Αμεση ήταν η αντίδραση του πρώην υπουργού της ΝΔ Γιώργου Βουλγαράκη για τις καταγγελίες του παραιτηθέντα βουλευτή Β’Πειραιώς των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γ.Κουράκου περί εμπλοκής του στο κόμμα του Π.Καμμένου.
Ο κ. Βουλγαράκης δεν αρνείται ότι τηλεφώνησε σε στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, «από καθαρό ενδιαφέρον», όπως λέει, ωστόσο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στο κόμμα.
Απαντώντας στις καταγγελίες του Γιάννη Κουράκου περί παρουσίας του πίσω από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κ. Βουλγαράκης σημείωσε: «Είναι κρίμα που ιδιωτικές συζητήσεις ανάμεσα σε παλιούς φίλους και συναγωνιστές -από καθαρό και μόνο ενδιαφέρον-, μετατρέπονται σε “επιχειρήματα” αλληλοεξόντωσης και εκκαθάρισης προσωπικών λογαριασμών.
»Προσωπικά είμαι από επιλογή εκτός πολιτικής και έχω δηλώσει κατ επανάληψη ότι δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ σε κανένα επίπεδο και με κανένα κόμμα.
»Ως εκ τούτου, όσοι προσπαθούν να με εμπλέξουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο, στις εσωτερικές τους διαμάχες, επειδή απλώς ο Πάνος Καμένος είναι φίλος μου, αν δεν κατάλαβαν λάθος, τότε εξυπηρετούν άλλα και σε κάθε περίπτωση, ύποπτα συμφέροντα».