Latest News

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Γ. Μίχας: Φουσκωτοί και κλίμα τρομοκρατίας στο "Κανάλι 1"

Την παραίτηση του προέδρου της ΔΗΡΑΠ ζητά με ανακοίνωση του, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Πειραιά Γιάννης Μίχας, με αφορμή τις συλλήψεις αλλά και την γενικότερη πολιτική που ακολουθείται στη δημοτική ραδιοφωνία Πειραιά. Στην...

...ανακοίνωσή ο Γιάννης Μίχας λέει τα εξής:

"Με μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές τότε που το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας είχε καταλυθεί, επιχειρεί η δημοτική αρχή Πειραιά να προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων και να κάμψει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των τεχνικών της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά που βρίσκονται σε πολυήμερη απεργία. 
Αποκορύφωμα αυτής της συμπεριφοράς υπήρξε το σημερινό περιστατικό της «σύλληψης» και μεταφοράς εργαζομένου (τεχνικού) στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά με ευθύνη του Προέδρου της ΔΗΡΑΠ και ενός ακόμα στελέχους του σταθμού με το πρόσχημα ότι δεν θα έπρεπε να είναι στη θέση του επειδή είναι απολυμένος. 
Στο σημείο επί τόπου βρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» Ιωσήφ Βουράκης και στη συνέχεια εκπρόσωποι άλλων παρατάξεων (κ.κ. Διαβολάκης, Καλογερόγιαννης) που εξήγησαν ότι καμία απόλυση δεν έχει κοινοποιηθεί και ότι οι εργαζόμενοι δικαιολογημένα βρίσκονται στο σταθμό αφού είναι σε απεργία. 
Εν τέλει με παρέμβαση εισαγγελέα ο εργαζόμενος αφέθηκε ελεύθερος. Ωστόσο κατά την επιστροφή του η είσοδός του εμποδίστηκε από πέντε τουλάχιστον στον αριθμό «φουσκωτούς» - ποιους εκπροσωπούσαν άραγε - οι οποίοι βεβαίως λίγο μετά εξαφανίστηκαν όταν κατέφθασε η αστυνομία. 
Η παράταξη «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» καταγγέλλει σε όλους τους τόνους τους τραμπουκισμούς και το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρεί να επιβάλλει με το έτσι θέλω ο Πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ και η δημοτική αρχή που καθημερινά ολισθαίνουν ολοένα και περισσότερο. Καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο Πειραιά για τις διπρόσωπες αναφορές του, καθώς από τη μία εμφανίζεται ως δήθεν ο προστάτης των εργαζομένων και από την άλλη πίσω από την πλάτη τους προωθεί απολύσεις. Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις της διοίκησης της ΔΗΡΑΠ που από τη μία απολύει εργαζομένους με υπηρεσία 10 και 15 χρόνια και από την άλλη προωθεί σύμφωνα με πληροφορίες σε προσλήψεις νέου προσωπικού, Θεός οίδε με ποιες διαδικασίες. 
Ζητάμε την παραίτηση του Προέδρου της ΔΗΡΑΠ του οποίου η συμπεριφορά έχει πλέον ξεπεράσει τα εσκαμμένα και αποτελεί προσβολή για τα δημοκρατικά αισθήματα όλων των Πειραιωτών".