Latest News

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Τι (δεν) γίνεται με το "Κανάλι 1"

Το "Κανάλι 1" περνάει μια από τις πιο κρίσιμες και δύσκολες φάσεις της ιστορίας του. Ήδη έχουν κοινοποιηθεί οι πρώτες απολύσεις και θα ακολουθήσουν κι άλλες όσο κι αν κάποιοι ελπίζουν για...
το αντίθετο! 

Οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις έως τα Χριστούγεννα, ενώ έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος πάνω από πέντε μήνες. Η διάλυση του δημοτικού ραδιοφώνου πέρασε και δεν ακούμπησε από την χθεσινή συνέντευξη τύπου. Ελάχιστη αναφορά έγινε για το μπάχαλο στη ΔΗΡΑΠ και ούτε καν επί της ουσίας. 
Ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος ωστόσο είπε μια φράση που έχει ιδιαίτερη σημασία. Δήλωσε πως αισιοδοξεί το δημοτικό ραδιόφωνο να παραμείνει δημιουργικό, ευέλικτό και...δημοτικό! 
Το να δηλώνει ο δήμαρχος πως αισιοδοξεί για τον δημοτικό χαρακτήρα του «Καναλιού 1», μπορεί εύκολα να μας βάλει σε σκέψεις, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν ακουστεί φήμες περί ιδιωτικοποίησης της ΔΗΡΑΠ. 
Αν και πριν μερικά χρόνια, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ακουγόταν ως ανέκδοτο, στην εποχή της τρόικα τίποτα δεν αποκλείεται. 


Το «Reportaz Net» είχε προβλέψει όλα όσα διαδραματίζονται στη δημοτική ραδιοφωνία και είχε ασκήσει σκληρή κριτική, τόσο για το ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για να παραμείνει ζωντανό το «Κανάλι 1», όσο και για το που θα οδηγήσει η συγκάλυψη των παρανομιών και των παρατυπιών των προηγούμενων δημοτικών αρχών και διοικήσεων της ΔΗΡΑΠ. Τώρα όμως μεγάλο μερίδιο ευθύνης χρεώνεται και στη σημερινή δημοτική αρχή.

 @Αυτό το λέγαμε πριν από καιρό, αλλά κάποιοι έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν το αυτονόητο... 
Ίδωμεν.