Latest News

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ποιοι ευθύνονται για το χάλι στο "Κανάλι 1"

Αναμφίβολα υπάρχουν πολλές ευθύνες και σε πολλούς για την κατάσταση που έχει περιέλθει το "Κανάλι 1", το ιστορικό δημοτικό ραδιόφωνο...
του Πειραιά. 

Φυσικά τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν όλες οι δημοτικές αρχές που δημιούργησαν το πρόβλημα με τις πελατειακές και ρουσφετολογικές τους πρακτικές. 
Η σημερινή δημοτική αρχή μπορεί να "κληρονόμησε" την κατάσταση, αλλά δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της χρεώνεται ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης, γιατί οι χειρισμοί και η συνολική της στάση ήταν επιεικώς απαράδεκτη και δεν έχει ούτε το άλλοθι της άγνοιας. Είναι απορίας άξιον πως κατάφεραν να χρεωθούν τα λάθη των προηγούμενων. Μιλάμε για απίστευτο πολιτικά αυτογκόλ. Απλώς τώρα θερίζουν ό,τι...κοτσάνες έσπειραν για τη ΔΗΡΑΠ.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουν ευθύνες όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Όχι φυσικά αυτές που τους αποδίδονται μέσα από τα δελτία τύπου του Δήμου ή της ΔΗΡΑΠ. Ωστόσο, τα λάθη της δημοτικής αρχής ούτε συμψηφίζονται, αλλά ούτε αναιρούν τις δικές τους ευθύνες για την κατάσταση στο δημοτικό ραδιόφωνο. Εδώ και καιρό κάποιοι συγκάλυπταν όσα γίνονταν διαχρονικά στη ΔΗΡΑΠ για να κάνουν τα δικά τους παιχνίδια και ρουσφέτια. Όσοι προσπάθησαν να ρίξουν φως σε όσα συνέβαιναν στο "Κανάλι 1" δέχτηκαν πιέσεις και άρχισαν να το ξανασκέφτονται. 
Γενικά οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στάθηκαν κατώτερες των περιστάσεων στο δημοτικό ραδιόφωνο.

Το δικό τους μερίδιο ευθύνης έχουν και οι εργαζόμενοι της ΔΗΡΑΠ. Μπορεί τώρα να δίνουν τον αγώνα τους για να μην χάσουν τη δουλειά τους ή για να πληρωθούν, αλλά αυτό δεν τους απαλλάσσει από το γεγονός ότι επί χρόνια δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να ρουφιανεύει  ο ένας τον άλλον. Ενώ με τη στάση τους απαξίωναν το δημοτικό ραδιόφωνο και υπονόμευαν το μαγαζί που τους έδινε ένα κομμάτι ψωμί. Αυτό το θεωρούσαν δεδομένο και το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν πότε θα πληρώνονται τους μισθούς τους. Κατά καιρούς έβαζαν λουκέτο στο σταθμό, όταν δεν έβλεπαν το χρώμα του χρήματος, αν και αυτό το έργο το έχουν ξαναδεί στο παρελθόν. Τώρα δείχνουν να πέφτουν από τα σύννεφα που τους δείχνουν το δρόμο της εξόδου, ενώ μέχρι πρότινος έλεγαν  τους άλλους ρουσφέτια, ενώ υποστήριζαν πως αυτοί είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. 

@ Μπορεί κάποιοι να ενοχλούνται από ορισμένες αλήθειες, αλλά δεν είναι ποτέ αργά να κάνουν την αυτοκριτική τους όσοι ευθύνονται για το "Κανάλι 1"...