Latest News

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ κάνει πολιτικό στριπτίζ σε Ραγκούση και Χρυσοχοίδη στο facebook

Δείτε πως η πρώην ηθοποιός-μοντέλο και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Αφροδίτη Αλ Σαλέχ, ξεγυμνώνει πολιτικά τους πρώην υπουργούς Γιάννη Ραγκούση και Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο... facebook.                                     Μία ανάρτηση υπό μορφή άρθρου του στελέχους του ΠΑΣΟΚ  Αφροδίτης Αλ Σαλέχ, ηθοποιού, πρώην σύμβουλου του Σπ.Βούγια στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και υπεύθυνη του Πασοκ για τα social media καρφώνει δύο μεγαλοστελέχη της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ περιγράφοντας μια ιστορία που αφενός έχει πρακτική σημασία για την πορεία του μεταναστευτικού και τον εκφασισμό της Αθήνας αφετέρου αξίζει να τη διαβάσετε γιατί δείχνει τις πρακτικές κάποιων. Γράφει λοιπόν:


  Για να πούμε μια ιστορία για τη σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης... Ηταν Απρίλιος του 2010 όταν ανέθεσαν στον Μ. Χρυσοχοϊδη να κάνει φέρει προτάσεις γα δράσεις για το κέντρο της Αθήνας. Ο τότε υπουργός το έδωσε στον υφυπουργό, Σπύρο Βούγια, και ο υφυπουργός στους συνεργάτες του. Κάπως έτσι το ανέλαβα εγώ ως συνεργάτης του υφυπουργού.

Επι 3 μήνες κάναμε συναντήσεις και συζητήσεις με 9 υπουργεία,ΜΚΟ, Διεθνείς οργανισμούς, Σωματεία, Οργανώσεις κτλ. Η δουλειά ολοκληρώθηκε. Και έφερε τις υπογραφές γενικών γραμματέων και υφυπουργών.

Μέσα Αυγούστου 2010 γίνεται υπουργικό συμβούλιο για να παρουσιάσουμε τη δουλειά. Ο Μ. Χρυσοχοϊδης που γενικά δεν διαβάζει τίποτα είπε κάτι γενικόλογα. Ο Σπύρος Βούγιας το παρουσίασε. Ήταν όλοι ευτυχείς. Όλοι; Οχι όλοι. Όταν τελείωσε η συνεδρίαση και αφού μας είπε ο Πρωθυπουργός, κ. Παπανδρέου συνεχίστε, ήρθε προς το μέρος μου ο Γιάννης Ραγκούσης - παντοδύναμος τότε. Μου λέει: εσύ το έγραψες αυτό; Λέω: Όχι ακριβώς, εγώ απλώς το επιμελήθηκα. Οι αποφάσεις ήταν πολιτικές από τα υπουργεία. Μου λέει: Μην ξανασχοληθείς με αυτό.





Δεν έδωσα σημασία γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω πως είναι δυνατόν ένας υπουργός άλλου υπουργείου να δίνει εντολές σε συνεργάτη άλλου υπουργού όταν μάλιστα ο Πρωθυπουργός μας είπε συνεχίστε.

Δύο βδομάδες αργότερα γίνεται ανασχηματισμός. Ο Χρυσοχοΐδης πάει στο Ανάπτυξης, ο Βούγιας στο Μεταφορών. Εγώ δεν ήθελα να ακολουθήσω σε υπουργεία με θεματολογία που δεν γνώριζα. Ήλπιζα να έχω πρόταση από το Δημόσιας Τάξης. Δεν είχα. Αποδέχθηκα άλλη δουλειά. Πέσανε να με φάνε. Παραιτήθηκα έφυγα Αγγλία.

Όταν προσπάθησα να μάθω τι έγινε το πόρισμα που είχαμε παραδώσει στον Υπουργό, πήρα την απάντηση: Το πήρε για να το επεξεργαστεί ο Ραγκούσης.

Κάθε μήνα ρώταγα «τι γίνεται με το πόρισμα;» . Η απάντηση ήταν η ίδια: Το έχει ο Ραγκούσης. Μα τι το κάνει, ρώταγα. Καμία απάντηση.

Εν τω μεταξύ η Χρυσή Αυγή κέρδιζε έδαφος, η εγκληματικότητα αυξάνονταν, οι αλλοδαποί στο κέντρο εξαγριώνονταν, οι άστεγοι πολλαπλασιάζονταν- λίγα από τα θέματα θα αντιμετώπιζε το πόρισμα.

Κι ήρθε η 10η Μαϊου. Η δολοφονία του πατέρα, η δολοφονία του Καντάρη. Κι άρχισε να τρέχει πανικόβλητη η κυβέρνηση. Και τότε εμφανίστηκε το πόρισμα. Εφαρμόζουμε σχέδιο δράσης για την Αθήνα, είπαν.

Το διάβασα. Από αυτό που είχαμε γράψει εμείς έλλειπαν όλα τα στοιχεία που αφορούσαν : πάταξη παραοικονομίας, διαχείριση ανθρώπων που ζουν απομονωμένοι στο κέντρο, ουσιαστική αντιμετώπιση μεταναστευτικού πληθυσμού, ουσιαστική αντιμετώπιση παραβατικότητας. Τι έμεινε; Κάτι επιχειρήσεις αστυνομικών και κυρίως μείωση συντελεστών για φτηνή αγορά κατοικίας. Μαζί με κάτι μακροπρόθεσμα σχέδια για πεζοδρόμηση της Ακαδημίας ή της Σταδίου, σιντριβάνια και πράσινα άλογα.
Και έλεγα στους αρμόδιους: Καταλαβαίνω ότι θέλετε να κάνετε gentrification (να αγοραστούν οι γειτονιές πολύ φτηνά από τα υψηλά στρώματα κι έτσι αν αλλάξει το προφίλ τους ) αλλά αυτό πουθενά δεν έχει γίνει δίχως άνωθεν διαχείριση του πληθυσμού και βασική αντιμετώπιση παραοικονομίας/ παραβατικότητας. Τι πάτε να κάνετε; Θα αποτύχει. Και το κακό που θα γίνει θα είναι ανεπανόρθωτο.

Η εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης δόθηκε στον Πάγκαλο ως αντιπρόεδρο. Όταν γύρισα από την Αγγλία, Σεπτέμβρης του 2011 επιδίωξα να τον δω. Όχι δεν ήταν το θέμα μου να βρω δουλειά, αλλά να σταματήσει το φασιστικό τσουνάμι. Κι αυτό θα σταματούσε μόνο αν άλλαζε το κέντρο της Αθήνας. Άδικος κόπος. Μου είπε πως δεν έχει αρμοδιότητες. Πολύ πιθανό.

Ας πάμε λίγο πιο πίσω, πριν γίνει το κακό. Γιατί αλήθεια ο Γιάννης Ραγκούσης σταμάτησε την εφαρμογή του πορίσματος; Γιατί άλλαξε τις προτάσεις με τις οποίες μπορούσαμε τότε να σταματήσουμε την παραοικονομία και να μετριάσουμε την παραβατικότητα;

Και αφού έγινε ότι έγινε τι εμφανίζεται τώρα ως πουριτανός της πολιτικής, άμεμπτος και αδιάφθορος; Δεν ξέρει ότι την «αρετή» σου δεν την επικαλείσαι άλλα την αποδεικνύεις στην πράξη;