Latest News

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ποιος απειλούσε να πυρπολήσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Αδειάζοντας ένα μπιτόνι με βενζίνη και απειλώντας να βάλει φωτιά, ένας 72χρονος άντρας εισέβαλε νωρίς το πρωί στο γραφείο της διευθύντριας το κτήριο Παρακαταθηκών και Δανείων...
στη Θεσσαλονίκη. 
Σύφμωνα με πληροφορίες, μαζί του έχει και ένα πιστόλι φωτοβολίδων, αλλά κρατάει όμηρο τη διευθύντρια με αίτημα, βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων, να του επιστραφούν τα χρήματά του, τα οποία έχουν παρακρατηθεί, όπως υποστηρίζει, παράνομα.

Μάλιστα, λέγεται δεν είναι η πρώτη φορά που ο ηλικιωμένος απασχολεί την Υπηρεσία, καθώς έχει ανοιχτούς λογαριασμούς και αντιμετωπίζει οικονομικές διαφορές με το Ταμείο.

Διαπραγματευτές της αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο και διαπραγματεύονται μαζί του, προκειμένου να τον πείσουν να μην κάνει πράξη την απειλή του. Εδώ και αρκετή ώρα, ο ηλικιωμένος συνομιλεί με τη διευθύντρια του Ταμείου, χωρίς ένταση και για την ώρα οι διαπραγματεύσεις φαίνεται να εξελίσσονται ομαλά.

Η περιοχή γύρω από τις οδούς Ερμού και Καρόλου Ντιλ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έχει αποκλειστεί προληπτικά από την αστυνομία. Το κτίριο εκκενώθηκε, ενώ δεν έχουν διασταυρωθεί πληροφορίες ότι ο κόσμος τον προτρέπει να βάλει φωτιά να κάψει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. 

@ Λίγο αργότερα η ιστορία είχε αίσιο τέλος ενώ  έγινε γνωστό το όνομα του εισβολέα. Γιώργος Τεκτερίδης, επιχειρηματίας από τα Γιαννιτσά, ο άνθρωπος που είχε απασχολήσει τη Δικαιοσύνη το 2002 για την υπόθεση με τα «φρουτάκια».